Cel puțin 27 de copii uciși în Afganistan în doar ultimele trei zile. Alți 136 au fost răniți în urma escalării violențelor între talibani și forțele afgane

  de - | 10 August 2021, 11:24 AM | Internaţional

  0

  (foto: Council on Foreign Relations)

  Cel puțin 27 de copii au fost uciși în Afganistan în ultimele trei zile, în contextul conflictelor dintre talibani și forțele guvernamentale, a transmis ONU. UNICEF a comunicat că este șocantă escalarea atât de rapidă a violențelor care au ca victime copii.

  Într-o declarație transmisă luni, UNICEF a declarat că atrocitățile comise împotriva copiilor cresc de la zi de zi.

  Cele 27 de decese au fost înregistrate în trei provincii – Kandahar, Khost și Paktia. Aproximativ 136 de copii au fost răniți în aceste zone în ultimele trei zile, a spus UNICEF.

  O mamă a povestit că locuința le-a fost bombardată în timp ce dormeau, iar fiul ei de 10 ani a suferi arsuri și răni îngrozitoare. De teama de a nu fi surprinși în case de aceste atacuri, mulți copii și-au părăsit locuințele împreună cu familiile lor și au ajuns să doarmă afară.

  „Afganistanul a fost mult timp unul dintre cele mai rele locuri de pe Pământ pentru copii, dar în ultimele săptămâni și, mai ales în ultimele 72 de ore, acest lucru a devenit mult mai rău”, a declarat Samantha Mort, reprezentant UNICEF, scrie BBC.

  În acest context, UNICEF a cerut tuturor părților implicate în aceste conflicte să protejeze copiii și să se asigure că ei nu vor fi răniți.

  În ultima lună peste 1.000 de civili au fost uciși în urma conflictului, scrie digi24.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.