joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cel mai tare din parcare, iar parcarea chiar era goală… L-a înjurat pe „fraier” și a distrus bicicleta, așa, de duminică de amiază | Video

  de Raluca Medeleanu | 31 august 2020, 1:21 PM | Telefonul cititorului | Topic special

  10

  captură video: momentul în care șoferul azvârle bicicleta

  Problema pistelor de bicicletă este una extrem de gravă în orașul nostru, proiectul fiind implementat mai mult decât defectuos, de multe ori bicicliștii riscându-și chiar viața în trafic dacă optează să circule regulamentar, asta de cele mai multe ori din cauză că șoferii nu-i bagă de seamă.

  E cu atât mai grav când ne lovim de situații precum cea petrecută ieri după-masă, când nici măcar nu era aglomerație. Un biciclist s-a trezit că un șofer cu apucături de mahala efectiv îi distruge bicicleta, datorită unui simplu fapt, anume că și-a permis să îl critice că a parcat direct pe pistă, deși locuri de parcare erau cu duiumul.

  Tânărul arădean C.R. își vedea de treaba lui, circulând regulamentar pe pista de biciclete de pe Calea Victoriei, duminică după-masă, când traficul era chiar foarte degajat, așa cum știm că e în orice duminică obișnuită din Arad. În dreptul noului sediu central al Poliției Locale a fost nevoit însă să își întrerupă pedalatul întrucât dintre toate locurile libere care existau în zonă, un șofer a decis că e perfect în regulă să parcheze direct pe pistă. Biciclistul a făcut apoi greșeala „fatală”: și-a permis să se oprească în dreptul geamului și să-l atenționeze că nu are loc să treacă de el și că nu a parcat regulamentar. Observația a fost luată ca o ofensă majoră de către șofer, care (după cum ne-a relatat C.R.) a început să folosească apelative, începând de la clasicul „fraier” până la formidabilul „homosexual”.

  C.R. ne-a mărturisit că a hotărât să înceapă să filmeze scena în momentul în care a simțit că există posibilitatea ca individul să recurgă și la violență fizică. „Ești live pe facebook!”, a improvizat biciclistul, sperând că astfel șoferul va lăsa baltă nervii și se va întoarce la mașină. Strategia a funcționat cât de cât, biciclistul a rămas teafăr, însă s-a ales cu bicicleta distrusă, căci individul a hotărât să-l învețe o lecție, să-l pună „cu botul pe labe” pentru că și-a permis să amintească legea, astfel că i-a apucat bicicleta și i-a azvârlit-o – unde altundeva, dacă nu tot pe pista lui prețioasă de biciclete? – distrugându-i oglinda și părți din sistemul de frânare.

  Videoul ne-a fost trimis de către victimă mai mult ca o refulare… acesta neavând speranța ca șoferul să fie pedepsit. Fiind de dimensiuni foarte mari, din motive tehnice, am selectat să vă prezentăm partea din înregistrare în care șoferul azvârle bicicleta.

  „Plângere la poliție ați făcut?”, l-am întrebat pe tânăr, iar acesta ne-a explicat că e destul de realist încât să-și dea seama că nu s-ar întâmpla nimic. Noi nu știm ce să-i răspundem, tot ce sperăm e ca lumea să ajungă să înțeleagă că și bicicliștii merită respect în trafic, iar cei care au implementat pistele de biciclete din Arad să priceapă că nu e de ajuns să se laude că Aradul e un oraș cu x număr de kilometri de piste, ci că ele trebuie să ofere și siguranță în trafic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Raluca,eu sunt amic cu colegul tau Mihai Todoca ,dar ceea ce a facut cocalarul cu SUV trebuie dat la POLITIA Romana,Nu la Papagalii de la Locala,Serviciul Circulatie trebuie sa ia masuri urgent indiferent cine este cocalarul, sau interlopul, sa i se analizeze veniturile si din ce traieste el cu familia lui,ca sa vedem din ce venituri si-a cumparat pseudovehicolul, samd.Daca nu-i (cenzurat de redactie) canda ai dovezi, atunci cand

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Opinia mea e alta. Primul amenintator a fost biciclistul. Acum,generatiile crescute in telefon au ca suprema amenintate ,,live pe facebook,,.
   Condamn atitudinea celui cu masina dar,pana nu vedem si din punctul lui de vedere situatia,nu suntem decat subiectivi cum este subiectiv si biciclistul. Felicitari redactorilor care au inteles sa nu faca publice datele automobilistului. Asa e normal si legal.
   Personal,sunt convinsa ca, adevarul e undeva la mijloc.

   0 voturi
   +1
   -1
   • „…pana nu vedem si din punctul lui de vedere situatia,…”
    .
    GORILA agresor parca sau nu parca pe pista de biciclete??? No, dacă da, ce „punct de vedere” mai vrei??? De ce a reacționat așa? Fiindcă toți ce sar dintr-un JUNGHI de câteva sute de euro, în alt JUNGHI mai scump, recte SUV-an (sau orice jeg de mașină super poluantă numai BMW să fie) își fac LEGEA ÎN TRAFIC. Nu te dai la o parte… și bașca mai ai curajul să le atragi atenția că parcările nu sunt ale lor cand parchează pe trei locuri o dată, parchează pe trotuare și treceri de pietoni, sau că frânează fără motiv pe o stradă goală, trec de pe o bandă pe alta fără să semnalizeze, fac la dreapta de pe banda a doua tăindu-ți calea, … adică cu alte cuvinte conduc cum vor mușchii lor că acum ei au statut SPECIAL că deh, și-au pus curul nespălat într-un SUV…BMW. Niște animale … mai ales cei mai tuciurii, bronzații, … dar de la ăști nu ai ce să le ceri că sunt analfabeți pe bune, dar au carnete de conducere. Că am probabil dreptate în acest subiect o dovedește și faptul că încă nu a apărut pe aici să polueze discuția. Crezi că mitocanul agresor este plătitor de taxe și impozite?
    .
    Te întreb ce crezi că se întâmpla dacă biciclistul în cauză și un alt biciclist blocau cu bicicletele strada stând de vorbă??? Îți spun eu, GORILA dădea cu mașina peste ei!!!

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.