Ceasul inteligent câștigă tot mai mult teren în fața ceasului clasic





Avem telefoane inteligente, televizoare inteligente, electrocasnice inteligente dar și ceasuri inteligente – smartwatch-uri. În ultima vreme ceasurile inteligente câștigă tot mai mult teren în fața celor tradiționale. Smartwatch-urile sunt elegante, convenabile, utile și foarte inteligente. Designerii adaugă multe elemente și facilități, făcându-le mai atractive decât primele modele. Ne uităm tot mai mult la aceste smartwatch-uri dar, ceasul mecanic clasic are încă farmecul și atuurile lui.
Tehnologia pentru ceasurile inteligente a evoluat într-un mod furibund, de când primele smartwatch-uri au fost introduse de Seiko în 1984. Pe ceasurile de atunci se puteau înregistra diferite notițe, se putea programa alarme și puteau să facă câteva calcule de bază. Până în 1994, când a fost introdus Timex Datalink, smartwatch-urile puteau comunica cu PC-urile prin modul wireless de transfer de date. Seiko a introdus prima combinație de ceas / telefon în 1999, iar tehnologiile portabile au venit în ritm tot mai accelerat. Deși Pebble nu a fost primul ceas digital (Pulsar / Seiko) și ceasul conectat la internet (Timex Datalink), este considerat primul smartwatch modern, deoarece a fost conectat la smartphone pentru a permite conexiunea la internet în două moduri.
Primul smartwatch de la Apple a fost lansat în 2015, iar smartwatch-ul Samsung Gear S2 a debutat în același an. În 2016 compania sud-coreeană a lansat un excelent Samsung Gear S3. Tot în 2016 a fost lansat și TAG Heuer Connected. Acestea se numără printre cele mai bune ceasuri inteligente de pe piață. Apple, Samsung, Huawei, Fossil, Sony Ericsson, Assus sau TAG Heuer sunt doar câteva dintre cele mai importante companii producătoare de smartwatch-uri.
Odată cu trecerea timpului, funcțiile smartwatch-urilor devin tot mai bogate și tehnologia se îmbunătățește. Mai multe modele funcționează ca telefoane independente compatibile cu aplicațiile populare, iar altele au aplicații mai puține pentru un aspect mai elegant și mai luxos.
Nu există nici o îndoială că smartwatch-urile au intrat pe piață pentru a rămâne – și credem că vor deveni tot mai bune în timp. Un smartwatch poate avea senzori de mișcare: pedometru, accelerometru, busolă, magnetometru, giroscop, barometru, GPS. Bio-senzori: glucometru, ritm cardiac, tensiune arterială, ECG, EMG sau pot lua temperatura corpului. Poate avea și senzori de mediu: temperatură și umiditate, gaze, PH, UV, lumină ambientală, particule de praf, barometru, altimetru, microfon. Dacă luăm în considerare potențialul acestor ceasuri și multele funcții utile pe care le oferă, este foarte ușor să ne dăm seama că beneficiile sunt numeroase.
Există, totuși, câteva dezavantaje ale smartwatch-urilor – dimensiunea ecranului și durata limitată de viață a bateriei. Dar, conform Worthy.com, în primul rând, tehnologia evoluează rapid și dispozitivele electronice au o durată de viață limitată. Aceasta înseamnă că ceasurile inteligente vor trebui schimbate aproximativ în același ritm cu smartphone-urile. Dacă nu anual, atunci la fiecare câțiva ani!
Ceasurile tradiționale sunt minuni tehnologice în sine. Micile piesele în mișcare fascinează ochiul și caracteristicile de lux adaugă o notă de eleganță purtătorului. La fel ca o bijuterie frumoasă, un ceas mecanic, mai ales de lux este unic, special și de lungă durată.
Un ceas mecanic bine conceput nu arată niciodată depășit – de fapt, unele dintre cele mai bune pot dura o întreagă viață și chiar pot fi trecute de la o generație la alta. Aproape toate ceasurile de lux pot fi descrise ca obiecte de artă la purtător și cele mai multe vin cu o istorie foarte interesantă. Ceasul pe care alegeți să îl purtați spune ceva despre tine și este un mesaj în sine.
Din fericire pentru fanii smartwatch-urilor și fanii ceasurilor de mână tradiționale, există încă mult loc pentru cele mai noi ceasuri smartwatch și ceasurile clasice, pentru a coexista. Fiecare în parte are un potențialul extraordinar și caracteristici care atrag mai mulți sau mai puțini utilizatori.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)