miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce sunt sistemele mobile de plată și cum să le folosiți?

  de Special Arad | 29 mai 2018, 6:38 PM | IT | Utile

  0

  Plățile mobile reprezintă o modalitate tot mai atractivă de a plăti deoarece sunt sigure, rapide și convenabile. Creșterea continuă a sistemelor de plată mobilă, cum ar fi Samsung Pay sau Apple Pay și a altor sisteme de plată, face ca adaptarea la tehnologia de plată mobilă să devină extrem de importantă pentru aproape toată lumea în ziua de azi.

  De la mesagerie la aplicațiile de transport și până la monitorizarea sănătății, folosim din ce în ce mai mult telefoanele noastre. Deci, nu este o surpriză faptul că a apărut o creștere a aplicațiilor de plată mobilă în ultimii ani. De fapt, un studiu recent al Accenture Consulting a constatat că 23% dintre utilizatorii de smartphone fac o plată mobilă cel puțin o dată săptămânal, conform Squareup.com.

  Datorită caracteristicilor sporite de securitate și a confortului, adoptarea plăților mobile va continua să crească. Deci, în loc să utilizați cardul de credit sau de debit pentru a efectua achiziții, puteți plăti prin intermediul dispozitivului mobil, un smartphone sau un smartwatch. Sunt tranzacții reglementate care au loc prin dispozitivul mobil. Aceasta înseamnă că, în loc să plătiți cu bani, cu cecuri sau cărți de credit fizice, tehnologia de plată mobilă vă permite să faceți acest lucru digital.

  Tehnologia care stă la baza plăților mobile este Near-Field Communication (NFC), ceea ce înseamnă „comunicare în apropierea câmpului„. NFC permite ca două dispozitive – cum ar fi telefonul și un cititor de plăți – să comunice fără fir atunci când sunt aproape, la mai puțin de 5 cm distanță.

  Cele mai cunoscute sisteme de plată mobilă sunt:

  Apple Pay funcționează pe versiuni mai noi ale iPhone, precum și Apple Watch. Pentru a plăti cu Apple Pay, adăugați un card de credit sau de debit în aplicația Wallet de pe dispozitiv.

  Android Pay,tehnologia Google este disponibilă pe toate dispozitivele compatibile NFC care rulează versiunea Android 4.4 sau o versiune ulterioară. Pentru a utiliza Android Pay, deschideți aplicația de pe telefonul dvs. și finalizați tranzacția ținând dispozitivul pe cititorul de plăți.

  Samsung Pay. Pentru a utiliza Samsung Pay, deschideți aplicația și apoi țineți dispozitivul peste terminalul de la punctul de vânzare. Samsung Pay utilizează împreună cu NFC și sistemul Magnetic Secure Transmission (MST). Începând cu anul 2017 Samsung instalează Samsung Pay pe toate telefoanele sale.

  Pentru siguranța acestor plăți se folosește tokenizarea. Prin acest sistem informațiile privind contul bancar sunt înlocuite cu o serie de cifre astfel încât datele cardului sunt criptate indiferent de locul unde sunt stocate informațiile despre tranzacție. Când se realizează o plată utilizând un serviciu de tokenizare, o serie de cifre sunt transmise în locul datelor de cont pentru efectuarea tranzacției.

  Plățile mobile sunt de departe cel mai rapid și convenabil mod de plată, de obicei, durează doar câteva secunde. Oamenii transportă la ei tot mai puțini bani, au telefoanele și gata.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.