duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce proiecte se pregătesc la Beliu și în satele arondate

  de Special Arad | 1 februarie 2022, 2:04 PM | Administraţie | Beliu

  0

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a avut marți o discuție amplă cu primarul Horhat-Coraș și cu viceprimarul Ioan Mihoc despre proiectele finalizate și viitoare la Beliu, aflăm dintr-un comunicat al Consiliului Județean Arad.

  „Am reușit, în anul precedent, să finalizăm câteva lucrări precum racordările individuale la rețeaua de canalizare, pe care le vom continua și în acest an, sau construcția unei capele mortuare la Vasile Goldiș. Un proiect foarte important, început în urmă cu doi ani și la care s-a lucrat și anul trecut, este reabilitarea totală a dispensarului medical din Beliu. Sperăm ca lucrările să fie finalizate până în vara acestui an. Ca să fiu sincer, mi-aș dori ca, pe viitor, să avem chiar un centru de permanență la Beliu”, explică primarul Emanuel Horhat-Coraș.

  Un alt proiect important la care se lucrează este extinderea rețelei de canalizare în Beliu și satele Tăgădău și Vasile Goldiș. Administrația a pregătit toată documentația proiectului, acesta fiind depus pe programul Anghel-Saligny și se așteaptă aprobarea finanțării. Se pregătește și introducerea rețelei de apă potabilă la Benești, Bochia și Secaci. Unul dintre cele mai importante proiecte de la Beliu se referă la introducerea rețelei de gaz. Pentru asta, atât administrația din Beliu, cât și alte câteva primării din zonă lucrează intens la pregătirea documentației.

  „În acest an pregătim și construcția unei capele mortuare la Tăgădău și am depus, la CNI, un proiect pentru modernizarea pieței agroalimentare. Sperăm să fie aprobată finanțarea pentru piață, dar vom duce la bun sfârșit acest proiect oricum, chiar și din fonduri proprii, respectiv cu ajutorul Consiliului Județean”, a mai precizat primarul comunei Beliu.

  „Am avut o discuție productivă cu domnul primar și cu domnul viceprimar de Beliu, discuție în urma căreia putem concluziona că lucrurile merg în direcția bună. Consiliul Județean va continua să sprijine comuna Beliu și satele aparținătoare”, afirmă, potrivit comunicatului, Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.