Ce cred de fapt militarii despre Mihai Fifor (P)

  de - | 21 septembrie 2020, 11:02 AM | Politikos

  1

  Liga militarilor profesioniști este cea mai importantă asociație cu caracter non-guvernamental a militarilor activi din România.

  Liga militarilor profesioniști și-a îndreptat atenția asupra creșterii calității vieții camarazilor de la baza ierarhiei militare și a solicitat frecvent suport și susținere Ministerului Apărării Naționale.

  „Deși relațiile de colaborare au fost excelente cu toți miniștrii care au condus acest minister, unul, în mod cu totul special, a rămas în sufletele tuturor militarilor și în conștiința membrilor LMP ca fiind cel care s-a implicat permanent, neobosit și constant în dezvoltarea unui climat bun pentru desfășurarea activității militarilor români, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia să depășească momente dificile din viață. Este vorba despre domnul ministru Mihai – Viorel Fifor”, scriu reprezentanții LMP.

  Senatorul Mihai Fifor este cel mai apreciat ministru în rândul celor ce au jurat să își slujească patria, dintre toți miniștrii care au asigurat șefia MApN în ultimii ani.

  Liga Militarilor Profesioniști

  În mandatul său, Mihai Fifor a reacționat prompt de fiecare dată când a fost solicitat și a acordat mereu sprijin pentru rezolvarea problemelor ridicate de militarii români prin intermediul LMP.

  Mihai Fifor, sprijin pentru familia unui militar român aflat în Afganistan

  Nu pot fi uitate momentele tensionate prin care a trecut cap. Sandu Constantin Marian, în vara anului 2018, atunci când, aflat în misiune în Afganistan și fiind nevoit să lase acasă soția și o fetiță de doar 4 ani si 3 luni, foarte grav bolnavă de plămâni, a aflat ca boala copilului său s-a agravat. Soția camaradului Sandu a fost plimbată pe la câteva spitale din Capitală, însă fără niciun rezultat.

  Într-un final a fost trimisă acasă, în Morărești Jud Arges. Copilul a slabit 2300 de grame in 8 zile. Camaradul nostru era foarte îngrijorat și a decis să ne contacteze pe noi, cei din Liga Militarilor Profesionisti. Salvarea copilei a fost la un SMS distanță. Ministrul Fifor a reacționat admirabil.

  Deși aflat în vizită oficială, în Germania, Mihai Fifor a luat legătura cu soția camaradului nostru și a acordat sprijin pentru admiterea și tratarea fetiței într-unul din spitalele bucureștene.

  Intervenție promptă care a salvat viața unui om

  Ministrul Mihai Fifor s-a implicat mereu în mod activ pentru a acorda ajutor militarilor în nevoie. Este, probabil, de notorietate cazul militarului care risca să îi fie amputate ambele brațe în urma unui accident de mașină. Însă Mihai Fifor a făcut o donație și a intervenit prompt, salvând viața acestui om.

  Un alt camarad, cap. Marinescu – aflat în misiune în Mediterana – a primit ajutor din partea ministrului Mihai Fifor atunci când viața fetiței sale era în pericol. Acesta a luat legatura cu cap. Marinescu și l-a asigurat în mod personal că fetița sa este pe mâini bune și că se va face bine. Și așa a fost.

  Domnul Fifor a demonstrat mereu, în orice situație, deschidere pentru a conlucra și a acorda sprijin militarilor, în special celor aflați la baza piramidei militare.

  Liga Militarilor Profesioniști

  „Ministrul Fifor, un partener loial”

  Din punct de vedere legislativ, în mandatul ministrului Mihai Fifor  au avut loc modificări importante la Legea 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, precum și la Legea 384/2006 privind Statutul SGP.

  Prin aceste modificări s-au acordat militarilor din  Corpul SGP drepturi notabile, similare cu cele ale cadrelor militare în activitate.

  Liga Militarilor Profesioniști a luptat strâns pentru fiecare prevedere și drept câștigat de militari și a regăsit în domnul ministru Fifor un partener loial, un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele.

  Liga Militarilor Profesioniști

  „La 10 ani de activitate, LMP dorește să mulțumească domnului ministru, pe această cale, pentru implicare, pentru camaraderie și pentru sprijinul real acordat nouă, sprijin fără de care viața multora dintre noi ar fi fost afectată în continuare. Mulțumim, domnule ministru! Onoare și patrie!”, transmit reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.

  Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. CUI mandatar financiar coordonator 21200019

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nimic nu-i adevărat!!! Fifor nu s-a implicat deloc în creșterea remunerației militarilor activi (cei de la MAI au fost mult mai incisivi din acest punct de vedere și diferențele salariale față de armată se văd – ca să nu mai vorbim de Justiție sau Servicii Speciale), nici în cazul pensiilor rezerviștilor, rămase la nivelul anului 2016. Tot ce a făcut a fost de fațadă, pentru propria imagine, inclusiv concertele din Cetatea Aradului și ruina aia de policlinică CFR. Nu spun asta ca să avantajez PNL-ul sau candidatul altui partid, ci ca să se știe adevărul despre ministrul Apărării Mihai Fifor.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.