vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cazuri de Covid-19 la Petriș! Acuzații la adresa oamenilor influenți din comună

  de Andreea Daniela B. | 23 iulie 2020, 12:29 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  1

  În urmă cu puțin timp DSP anunța faptul că arădenii infectați cu coronavirus provin din 24 de comune și orașe din județul Arad, 56 sunt internați, iar ceilalți până la 125 (numărul cazurilor confirmate până ieri, 22 iulie), sunt în autoizolare la domiciliu. În ciuda faptului că se țin secrete aceste zone afectate și care au foarte puține persoane depistate pozitiv pentru Covid-19, prin intermediul unui email primit pe adresa Special Arad, am aflat că la Petriș a avut loc deja o anchetă epidemiologică după ce două persoane au prezentat simptome specifice virusului.

  De asemenea, am fost semnalați, prin același email, cu privire la o mulțime de lucruri ilegale care ar avea loc la Petriș, printre acestea numărându-se și (susține semnatarul scrisorii) constrângerea primăriței, aceasta, cică, nefiind lăsată să ia atitudine în momentul în care persoane din comună au contactat virusul. Mai mult de atât, se presupunea că aceasta a fost pusă sub presiune să mușamalizeze cazurile pentru a nu intra comuna în carantină, iar în rolurile principale s-ar afla Sorin Ene, directorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Petriş, dar și preotul comunei, cei doi fiind indicați ca folosindu-și influența asupra edilului șef. În plus, mesagerul nostru și-a exprimat temerea că virusul se răspândește rapid în comună și sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

  Aceste informații ne-au atras imediat atenția, mai ales pentru că era vorba despre sănătatea unor persoane pe vreme de pandemie. Având în vedere că acuzațiile pe care le conține scrisoarea pe email erau grave am început să dăm telefoane în stânga și în dreapta ca să aflăm care este situația la Petriș.

  Primărița Irina Lazăr Onescu susține că se știa încă de vineri, 17 iulie, despre persoanele care s-au infectat pentru că ea ar fi anunțat o mare parte din comunitate la scurt timp după ce a aflat. Aceasta a mai declarat și că a demarat o anchetă epidemiologică pe cont propriu, chiar înaintea celor de la DSP Arad. Astfel s-a constatat că persoanele potențial expuse infectării cu noul coronavirus erau copiii care au fost la fotbal în cursul săptămânii, membrii Bisericii Baptiste din Petriș și angajații companiei AKTOR. Rezultatele pozitive au sosit în cursul zilei de luni și încă de atunci, atât cei confirmați, cât și contacții direcți, sunt în autoizolare la domiciliu. Cele două persoane infectate au dezvoltat o formă ușoară a bolii după ce au participat la o slujbă religioasă care a avut loc la Făget, urmând ca la scurt timp să apară primele simptome. În plus, cei de la firma AKTOR au fost programați pentru testarea la cerere și urmează să afle rezultatele în viitorul apropiat, în tot acest timp fiind lăsați să își întrerupă activitatea de lucru și să stea acasă până la primirea rezultatelor.

  Contactat de noi, directorul DSP Arad, Horea Timiș, ne-a spus că, pe lângă ancheta epidemiologică ce are loc în comună, nu există o transmisie a virusului, în masă, sunt doar două cazuri izolate care sunt ținute sub control și nu există (cel puțin în momentul de față) posibilitatea unui focar.

  În continuare se așteaptă rezultatele celorlalte teste, ca mai apoi, în funcție de acestea, să se decidă ce este făcut, moment în care vom vedea și dacă celorlalți locuitori din comună le-a fost pusă sănătatea în pericol sau nu. Până atunci însă, conform spuselor primăriței Irina Lazăr-Onescu, toți oamenii din comună se protejează purtând masca în public și respectând regulile de distanțare socială.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.