miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Epidemia de rujeolă a ocolit, deocamdată, Aradul

  de Raluca Medeleanu | 6 decembrie 2023, 1:21 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Numărul mare de cazuri de rujeolă la nivel național a determinat Ministerul Sănătății să declare epidemie a acestei infecții, pe de altă parte la Arad raportările sunt, deocamdată, extrem de puține.

  Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad ne-a declarat că la ora actuală nu există nicio internare pentru cazuri de rujeolă la spital, doar un copil este „cu suspiciune de rujeolă”, însă ne-a specificat că Direcția de Sănătate Publică este instituția care centralizează datele de la medicii de familie de pe raza județului.

  DSP Arad ne-a informat la rândul ei că au fost depistate foarte puține cazuri, în comparație cu situația din alte județe din țară.

  „În luna octombrie au fost raportate 2 cazuri de rujeolă care au fost infirmate în urma analizelor de laborator, iar în data de 4 decembrie au fost raportate 4 cazuri suspecte de rujeolă care au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Arad – Compartimentul Clinic Boli Infecțioase Copii. În vederea confirmării sau infirmării cazurilor au fost recoltate probe biologice și în prezent se asteapta rezultatul de la laborator”, ne-a informat Irimie Cecilia, directoarea DSP Arad.

  Ulterior, dintre acele cazuri, doar un copil mai este suspectat de infecție, potrivit informațiilor de la spital.

  Rujeola se face mai resimțită în alte județe

  Pe de altă parte, în alte județe din România situația nu e la fel de fericită. În total, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, sunt 2000 cazuri active.

  „Având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă”, anunţă, marţi seară, Ministerul Sănătăţii.

  Ministerul a precizat că, în acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe.

  De asemenea, Ministerul Sănătăţii va derula o campanie de informare a părinţilor, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderenţă la programul de vaccinare.

  • Citește și: Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.