sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Către care țări se îndreaptă refugiații din Ucraina

  de - | 7 martie 2022, 2:40 PM | Internaţional

  0

  Începând cu 2 martie, ora 11:30 CET, peste un milion de oameni care locuiesc în Ucraina au părăsit țara pentru a căuta adăpost de agresiunea rusă, fie permanent, fie temporar. După cum arată graficul nostru bazat pe date de la Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), majoritatea persoanelor care fug au trecut granița cu Polonia.

  Aproximativ 548.000 de refugiați au ajuns în vecinul de vest al Ucrainei pe jos, autobuz, mașină sau tren. Potrivit declarațiilor guvernamentale, peste 50.000 de oameni care caută siguranță din conflictul Rusia-Ucraina ajung în Polonia în fiecare zi. În timp ce aproximativ 88.000 de persoane fug către alte țări europene, Polonia, Ungaria, Slovacia și Moldova, menționate mai sus, sunt cele mai grele valului de refugiați. Aceste mișcări se vor intensifica probabil în următoarele două zile, pe măsură ce luptele continuă. Estimările UNHCR publicate ieri sugerează că 12 milioane de oameni din Ucraina și patru milioane de refugiați din țară vor avea nevoie de ajutor și protecție în următoarele luni. Pentru a combate această criză umanitară, ONU și partenerii săi umanitari au lansat un apel rapid de 1,7 miliarde de dolari pentru a permite distribuirea proviziilor necesare.

  Deși eforturile de adunare ale comunității europene sunt în general considerate lăudabile, tratamentul acordat refugiaților non-albi a fost supus unui control sporit în ultimele două zile. La 1 martie, de exemplu, guvernul Nigeriei a condamnat manipularea refugiaților nigerieni și a altor refugiați africani de către oficialii ucraineni de frontieră care ar fi prioritizat evacuarea ucraineanilor albi.

  26960

  Sursa: statista.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.