miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câți bani mai pune la bătaie Primăria pentru Arad până la sfârșitul anului

  de Raluca Medeleanu | 5 septembrie 2019, 2:29 PM | Administraţie

  0

  Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi despre rectificarea bugetară prin care Primăria va mai acorda bani în plus pentru diferite proiecte până la sfârșitul anului. Așadar, pe ce plusează municipalitatea finanțarea, mai exact? Iată, mai jos, principalele domenii:

  6 milioane de lei vor fi direcționați către subvențiile Companiei de Transport Public (către cheltuielile de transport ale elevilor și pensionarilor).

  3,3 milioane de lei vor fi direcționați către continuara lucrărilor de reparare a străzilor din municipiu ( Bibarț a menționat că dacă vremea va fi favorabilă, iar muncitori se mișcă repede, se vor mai oferi din bugetul local mai mulți bani, în alte tranșe, ca lucrările să continue cât mai mult până la finalul acestui an).

  3 milioane de lei vor fi direcționați către proiectele din banii europeni la care Primăria este co-finanțator (de regulă, în astfel de situații, Uniunea Europeană dă marea majoritate din bani, iar municipalitatea trebuie să acopere un procent mic din bugetul local)

  200 mii de lei vor fi direcționați către serviciul de gestionare a câinilor comunitari și către strângerea deșeurilor stradale

  200 mii de lei vor fi alocați școlilor

  100 mii lei vor fi adăugați bugetului pe care îl are deja Festivalul Internațional de Teatru Clasic, care se organizează către finalul toamnei.

  50 mii lei vor fi direcționați către proiectele din bugetarea participativă

  40 mii lei vor fi folosiți pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru treerea de la Trei Insule (momentan nu se știe dacă va fi sub formă de pod sau pasarelă, acest lucru va fi decis după ce se va face analiza de către experți)

  Toate aceste sume de bani se vor aloca din economiile și echilibrările bugetare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.