vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câți angajați au intrat în șomaj tehnic după prima zi și ce greșeli fac angajatorii

  de - | 2 aprilie 2020, 8:35 AM | Naţional

  0

  Victor Picu, președintele ANOFM, a declarat că după prima zi de depuneri a cererilor pentru șomaj tehnic, 5.800 de angajatori au făcut cereri pentru 70.000 de angajați.

  Victor Picu a spus la Digi24 că după prima zi s-a observat că angajatorii fac greșeli în sumele pe care le cer.

  „Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență.

  Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL.

  Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu”, a precizat Picu.

  În acest caz, angajatorii sunt sunați, se fac reveniri prin email. Cererile nu sunt anulate, se cere recompletarea lor, a subliniat Picu.

  În general, cererile se fac de angajatori din HoReCa, prelucrarea confecțiilor și comerțul cu amănuntul.

  Sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.