vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Catedrala Notre-Dame din Paris ar trebui să se redeschidă în 2024. În ce stadiu se află lucrările de reconstrucție

  de Special Arad | 30 iulie 2022, 10:21 AM | Internaţional

  0

  (foto: Facebook/Kangaroo Travellers)

  Catedrala Notre-Dame din Paris este pe cale să se redeschidă pentru credincioși și pentru public în 2024, a declarat joi ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, la mai bine de trei ani după ce acoperișul său a fost distrus într-un incendiu puternic, relatează Reuters.

  Ea a declarat că faza de curățare a proiectului de restaurare s-a încheiat, permițând ca lucrările de reconstrucție să înceapă la sfârșitul verii.

  Notre-Dame a fost închisă pentru restaurare de când incendiul din 2019 i-a distrus acoperișul și turla, spre groaza spectatorilor și a oamenilor care au urmărit-o în Franța și în întreaga lume la televizor și pe rețelele de socializare.

  Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte a acestor lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioși și pentru public”, a declarat, conform G4Media, Abdul Malak în timp ce vizita lăcașul de cult.

  La scurt timp după incendiul din aprilie 2019, președintele Emmanuel Macron a declarat că catedrala – care datează din secolul al XII-lea – va fi reconstruită, iar ulterior a promis că o va redeschide pentru credincioși până în 2024, când Franța va găzdui Jocurile Olimpice.
  Catedrala va fi restaurată la designul său anterior, inclusiv la turla de 96 de metri, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800 și pentru care a fost selectat lemn nou.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.