marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Câte persoane au trecut granița în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 25 august 2021, 9:19 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În data 24 august, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 155.100 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 41.900 mijloace de transport (dintre care 14.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 68.000 persoane cu 18.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 87.100 persoane cu 23.300 mijloace de transport.

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 40.600 de persoane şi 18.500 de mijloace de transport (6.700 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 26.300 de persoane cu 11.400 mijloace de transport.

  Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

  Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  -55 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

  -au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 149.700 lei;

  -valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 16.800  lei.

  -nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 26 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.