Câte persoane au trecut frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 16 octombrie 2021, 11:11 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În data 15 octombrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 111.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 35.400 mijloace de transport (dintre care 14.900 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 53.100 persoane cu 16.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 58.400 persoane cu 18.600 mijloace de transport.

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 35.900 de persoane şi 18.000 de mijloace de transport (7.100 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 20.300 de persoane cu 9.750 mijloace de transport.

  Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

  Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  -34 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 11 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  -au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 360.750 lei;
  -valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 27.000 lei.
  -nu s-a permis intrarea în ţară a 26 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 11 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.