marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cât de reci sunt Sarmalele Reci? Vom afla în această seară (?)

  de Tomck@t | 6 mai 2017, 3:29 PM | Muzică

  3

  Nu lăsați sarmalele reci să se răcească!  – cu acest slogan șugubăț am putea să promovăm concertul care va avea loc în această seară de sâmbătă, la ora 22, în Club Flex.

  O trupă care anul acesta împlinește 24 de ani ne va vizita orașul și, evident, nu se va plimba aiurea pe corso, ci ne va aduce un concert autentic, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul deceniilor. Dar este un moment potrivit pentru trupă? Pentru ORICE trupă rock, de fapt. Ce vor constata „Sarmalele reci” în Arad, după atâția ani de când nu ne-au mai vizitat orașul (căci a trecut ceva timp) ? Vor avea ocazia să „să se încălzească” puțin… sau vor avea impresia că au ajuns direct în congelator?

  De ce spunem asta?

  Ce-i cu tonul ăsta de dor și jale?

  Acum o săptămână, la concertul băieților de la Ska-nk, patronul clubului ne-a întâmpinat cu un zâmbet amar. „Ăsta e Aradul. Ce să-i faci? Sunt curios câți vor veni la Sarmalele Reci!”. Ne-am uitat în jur și am numărat „publicul” cu greu. La fel și cu două săptămâni înainte, la fel și cu trei. Cu greu… pentru că era un sentiment chinuitor, o constatare tristă, nu pentru că oamenii prezenți erau atât de mulți încât să renunți să mai ții evidența.

  Cu mici excepții (în cazul unei nișe cu un public fidel și – deși nu se pune! – în cazul muzicii extra-mega-comerciale), era concertelor indoor pare să apună în ultimul timp. Fenomenul persistă și se accentuează de vreun an… și nu numai la Arad! Să fie de vină Legea Antifumat? Să fie de „vină”, efectiv, muzica rock sau oricare alt gen mai puțin comercial, în sensul că degeaba se insistă pe diversitate în cluburi, pur și simplu nu există cerere pentru concerte LIVE în ultima perioadă? Sau să fim noi de vină, că facem din țânțar armăsar, când colo constatăm cu neliniște – ca proștii – doar cazuri izolate?

  Vorba aia, ‘om trăi și ‘om vedea! Poate e doar o perioadă de tranziție prin care a mai trecut atât muzica rock, cât și muzica hip-hop, disco sau jazz (depinde cât de mult ne întoarcem în timp). Până și muzica house (cea underground), dacă vă vine să credeți, a avut o perioadă ce părea a fi un declin în Arad, acum câțiva ani, iar acum se bucură din nou de un succes fulminant în zona de vest a țării.

  Deci vom fi acolo să vedem cât de reci pot fi Sarmalele reci în Arad? …


  Foto: Captură YouTube (videoclip „Țara te vrea prost”) / Fooda.ro  – „Sarmale fără păcate” – (așa e denumită imaginea :P)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.