Câștigător din Trinidad Tobago la Festivalul Internațional de Șah Arad 2022! Un arădean s-a impus la amatori

  de Dan Lazăr | 15 august 2022, 5:29 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Maestrul Internațional din Trinidad Tobago Alan Ramoutar a câștigat cea de-a XV-a ediție a ARED Open. El a terminat turneul neînvins cu 7 puncte, la egalitate cu maestrul internațional de la Vados Arad, Alexandru David , care a avut însă coeficienți de departajare mai mici. Cei doi au dominat turneul, prestând un șah elegant și eficient, ambii câștigând pe parcursul turneului și două premii de frumusețe pentru partidele lor din runda a II-a Alan, și respectiv runda a IV-a Alexandru. Podiumul a fost completat de maestrul FIDE Alexandru Stanciu de la LPS Satu Mare, care a fost primul dintr-un grup de 4 jucători cu 6,5 puncte. Am remarcat excelentele performanțe al juniorilor arădeni Filip Magold și Alexandru Balaban-Voia, care au terminat ambii cu câte 6 puncte și plusuri consistente la ratingul lor Elo.

  În turneul de amatori (jucători cu elo sub 1600) s-a impus clar juniorul arădean Răzvan Buzuriu cu 7 puncte din 8 runde, urmat de Andrei Nicola de la Universitatea Craiova cu 6,5 puncte și Simion Nicolae de la Tinerii Maeștri București cu 6 puncte. Pe lângă numeroasele premii pe categorii Elo, au fost premiați și cei mai buni arădeni: Ioan Naghi, Bogdan Bulza și Andra Marius, toți de la Vados Arad.

  În turneul copiilor sub 12 ani au fost premiați cele mai bune fete și cei mai buni băieți la categoriile 8, 10 și 12 ani, care merită a fi amintiți în rândurile care urmează. La grupa de 8 ani, pe primele locuri la băieți s-au clasat Matteo Marinca (CS Giroc-Chișoda), David Ghiocanu (Universitatea Craiova) și Albert Breaz (CS Giroc – Chișoda), iar la fete Maria Șoica (Vados Arad) și Sofia Vălean (Tinerii Lei Baia Mare). La grupe de 10 ani, la băieți s-au impus Daniel Kohn (Vados Arad, care a fost și câștigătorul competiției per general cu maximum de puncte), Luca Borciu (CS Comunal Dudeștii Noi) și Bogdan Grecu (Gloria Reșița), în timp ce la fete 10 ani primele locuri au fost ocupate de Alesia Popa, Lara Cimpoieru (ambele de la CSS1 Timișoara) și Katrina Raevschi (Vados Arad). La 12 ani, pe podiumul băieților s-au clasat Alexandru Gligor, Vlad Câmpeanu (ambii de la Vados Arad) și Eduard Racu (Șoimii Lipova).

  Festivalul arădean de șah nu s-ar fi putut desfășura fără aportul partenerilor și sponsorilor Centrul Municipal de Cultură Arad, ARED, IFB Finwest și magazinuldesah.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.