Casa lui Denis s-a făcut mare, dar greul încă nu a trecut… Copilul de numai 4 ani are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor (Fotoreportaj)

  de Lucian Dănilă | 6 septembrie 2018, 5:08 PM | Povești despre oameni | Reportaj

  2

  Am fost acasă la Denis, copilul de numai 4 ani din Zimand Cuz abandonat de ambii părinți și crescut de bunica sa în vârstă de 63 de ani care nu are un venit. M-am întâlnit cu Denis la Arad și am plecat spre Zimand Cuz împreună cu Arpi Nistor, îngerul său păzitor, omul care cu ajutorul oamenilor cu suflet îi ridică o casă acestui copil.

  „Unde mergem, Denis?”, l-am întrebat pe copil, iar el a răspuns sec dar atât de sincer: „acasă!” Da, Denis va avea o casă… Se juca cu două mașini de pompieri pe care i le-a cumpărat Arpi din banii pe care i-a dat Claudia tocmai pentru a cumpăra jucării copilului. Denis vrea să se facă pompier când va fi mare și tocmai de aceea ne-am și împrietenit repede, pentru că și eu am fost cândva pompier. Dar nu e foarte hotărât pentru că îi surâde și meseria de polițist. De mic el se gândește să se pună în slujba oamenilor, asta în timp ce zeci de oameni s-au pus în slujba sa în acest an.

  L-am luat cu mine la o mică ședință foto. Este incredibil cât de frumos este acest copil și, în ciuda condițiilor grele de trai, este foarte curat, foarte îngrijit. Denis frecventează grădinița din Zimand Cuz și este un copil foarte perspicace, foarte ager la minte.

  Povestea lui Denis am mai scris-o în luna aprilie. Așa cum spuneam atunci, din cei 4 ani de viață ai săi, niciuna din zilele sale pe acest pământ nu a fost ușoară, dar în inocența și candoarea sa, micul copil care locuiește în niște condiții total improprii pentru secului al XXI-lea, el nu realizează. Denis se bucură de vară, se bucură de orice obiect pe care îl transformă ușor într-o jucărie, se bucură de o cană cu lapte sau cum s-a întâmplat astăzi, se bucură de cele două mașini de pompieri pe care le-a primit. Denis se bucură de atenția bunicii și îl iubește pe Arpi ca pe un tată, în timp ce acesta este topit după el.

  Foto: Denis alături de Arpi, copilul și îngerul său păzitor

  Am ajuns acasă… I-am văzut casa în care a crescut până acum, una dărăpănată, cu acoperișul crăpat aproape pe toată lungimea camerei și cu apa care curge prin tavan atât prin mijlocul acestuia cât și pe la zona hornului. Oricând această construcție poate să cadă pe Denis și bunica lui. Chiar lângă casa dărăpănată a crescut casa cea nouă, casa pentru Denis. Construcția ei a început în luna martie, iar acum, în aproximativ trei săptămâni, va fi gata la stadiul de „roșu”.

  Ar fi fost gata demult, dar timp de 15 săptămâni lucrările au stagnat pentru că doi oameni de bine care s-au oferit să-l ajute pe Arpi în misiunea lui, nu i-au mai răspuns acestuia la telefon… Și așa a trecut vara.

  Astăzi, băieții lucrau de zor în ciuda căldurii. Ei știu că toamna este deja aici și vine iarna iar micuțul are nevoie de un adăpost. Se lucra la acoperiș, la jgheaburi, la prister, la tot ceea ce se pricepeau băieții coordonați de un inginer și el foarte implicat.

  Greu încă nu s-a dus… Arpi face un apel la toți cei care i-au promis că îl ajută să o facă în această perioadă pentru că urmează partea de finisaje. Instalația electrică, baia, instalațiile sanitare, geamurile, ușile, turnarea șapei, zugrăvitul, toate cele necesare.

  Foto: S-a lucrat la intensitate maximă astăzi la casa lui Denis

  Arpi Nistor a deschis la începutul anului o pagină pe Facebook care se intitulează „Casă pentru Denis”, el este cel care a ajutat-o pe bunica copilului să-și facă buletinul care era expirat, iar acum construiește, din donațiile altor oameni cu suflet mare, o casă pentru micuț. S-a renunțat la ideea consolidării celei vechi tocmai pentru că nu mai era nimic de consolidat. Totul se face transparent, fiecare leu este la vedere, fiecare ordin de plată, chitanță sau factură sunt postate pe Facebook, în grupul despre care spuneam, „Casă pentru Denis”. Fiecare donator știe exact pe ce s-au dus banii. Proiectul casei a fost primit gratuit, sub formă de donație.

  Pentru a exista transparență maximă și pentru a nu lăsa loc de interpretări, banii sunt adunați într-un cont deschis la „Organizația Tinerilor cu Inițiativă”, la Banca Transilvania.

  Cont în lei: RO34BTRLRON CRT00J1593502 (banii sunt exclusiv destinați lui Denis)

  Pentru cei care mai vor să doneze și nu au timp să meargă la bancă, oricât de mare sau de mică ar fi donația, fie și 10 lei, pot să-l contacteze pe Arpi Nistor pe Facebook sau la numărul de telefon 0744.607.073.

  În galeria foto puteți vedea cum a evoluat stadiul lucrărilor în timp, dar și fotografiile de astăzi, cele inscripționate cu sigla Special Arad.

  La plecare, Denis m-a salutat frumos, ca între pompieri, iar lui Arpi i-a sărit în brațe. Simte că acest om este cu totul lângă el, că acest om i-a dat o șansă la o viață mai bună. Este ca un tată adoptiv, Arpi este încerul păzitor al lui Denis și tocmai de aceea este îmbrățișat și pupat de fiecare dată la sosire și la plecare.

  Foto: Denis se bucură de orice, iar în această după amiază se juca cu mașinile de pompieri în pătuțul din vechea casă a bunicii sale, una care stă să cadă pe ei

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.