miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Casa Albă: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problemă de securitate naţională

  de Special Arad | 19 decembrie 2014, 9:46 AM | Internaţional

  0

  Atacul cibernetic major asupra Sony Pictures care a avut loc la sfârşitul lui noiembrie este o „problemă gravă de securitate naţională” pentru Statele Unite, a apreciat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, subliniind că această acţiune a fost efectuată de un actor „sofisticat”, relatează AFP.

  Întrebat în legătură cu o posibilă implicare a Coreei de Nord, Josh Earnest a afirmat că nu poate da un răspuns.

  Departamentul american al Justiţiei şi FBI lucrează la dosar şi „ancheta avansează”, a spus el, adăugând că acest tip de investigaţie este „extraordinar de complex”.

  „Este vorba de o acţiune distructivă (…) iniţiată de un actor sofisticat”, a explicat el. „Nu sunt sigur ce anume a încercat să facă”, a adăugat el.

  Sony Pictures a renunţat miercuri să scoată pe piaţă filmul „Interviul care ucide!”, în urma unor ameninţări ale un hackeri în spatele cărora ar sta Phenianul.

  Întrebat în legătură cu răspunsul pe care Casa Albă intenţionează să-l aducă acestui incident, Earnest a subliniat că NSC (Consiliul de Securitate Naţională) va examina „un ansamblu de opţiuni”.

  Purtătorul de cuvânt al Executivului american a insistat totuşi asupra necesităţii unui răspuns „proporţional”, subliniind că obiectivul celor care conduc un atac cibernetic de acest tip este de a „provoca un răspuns din partea Statelor Unite”.

  Filmul, o parodie asupra unui complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kin Jong-un, urma să fie scos pe piaţă în ziua de Crăciun în Statele Unite.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.