marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Care sunt atuurile în CV-ul juniorilor – experiență extracurriculară sau studiile?

  de Special Arad | 11 iulie 2015, 11:31 AM | Business

  0

  Vara este momentul oportun pentru juniori sa gaseasca un job entry-level sau un program de internship platit.

  Intre 15 iun si 17 aug 2015 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi ce aduna 600 de job-uri pentru candidati fara experienta sau cu pana la 3 ani experienta in domenii variante precum: Financiar-bancar, IT&C, Servicii & BPO, FMCG, Constructii, Logistica, Consultanta, Turism, Farmaceutice, Retail si Inginerie.
   

  Ce abilitati cauta angajatorii la JUNIORI in 2015?

  40% dintre angajatori considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor. Specializarea de la facultate sau masterul urmat este abia pe locul 4, urmata indeaproape de cunoasterea a doua limbi straine. Cel mai important criteriu ramane si anul acesta implicarea in activitati extracurriculare – in special programe de internship si trainee. Urmarea unor astfel de programe pune in evidenta spiritul de initiativa si dorinta de dezvoltare profesionala si de invatare continua.

  Grafic_Articol_Raport_Hipo

  Companiile participante explica ce asteptari au de la viitorii candidati si ce abilitati si competente urmaresc in CV-urile acestora:

  “Cautam in viitorii nostri colegi aceleasi valori care ne definesc ca echipa: atentia la detalii, determinarea, pasiunea, asumarea riscurilor, gandirea creativa si capacitatea de a anticipa trenduri” considera Bardu Mariana, Staffing Supervisor, Macromex.

  „Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi este oportunitatea potrivita de a comunica tinerilor absolventi continutul programului de internship dedicat lor de catre Gebrüder Weiss Romania. Ne propunem sa identificam candidati cu potential, pasionati de domeniul logisticii si transporturilor, carora sa le transmitem din experienta specialistilor nostri si pe care sa ȋi pastram, ulterior, ca membri ai echipei Gebrüder Weiss. Experienta acestui program poate oferi tinerilor absolventi ocazia de a se familiariza cu procesele, procedurile, cultura organizationala si mediul de lucru din cadrul unei companii de logistica si transporturi cu traditie, performanta si expertiza solida ȋn acest domeniu” explica Letitia Apostu, Manager Resurse Umane, Gebrüder Weiss Romania.

  Ce programe de internship ofera companiile vara aceasta?

  In 2015, 75% dintre angajatori vor dezvolta programe de internship si stagii de practica pentru studenti. Un sfertdintre acestia vor sa gaseasca peste 10 interni, semn ca tot mai multe companii sunt dispuse sa investeasca in formarea tinerilor cu scopul de a-i pastra pe termen lung. Iata cateva dintre ofertele angajatorilor la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi:

          •   IBM Global Delivery Center Eastern Europe – 5 programe de internship in departamente diverse;

          •   Libra Internet Bank – 4 programe de internship si stagii la nivel national, adresate absolventilor si masteranzilor cu profil economic dar si tehnic;

          •   UPC Romania cauta 7 studenti sau masteranzi in an terminal sau absolventi in domeniul Economic, Marketing sau Administrarea Afacerilor;

          •   ZENTIVA cauta studenti/masteranzi in ultimul an de facultate si absolventi pentru programul Zentiva University Program;

          •   Holcim cauta studenti in an terminal sau proaspat absolventi ai Facultatii de Constructii;

  Seminarul Online Asseco SEE Romania

  In plus, vizitatorii Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi au ocazia sa interactioneze cu reprezentantii companiei Asseco SEE Romania, care vor sustine miercuri, 15 iulie, de la ora 14.00 un webinar (seminar online). Webinarul se adreseaza studentilor in an terminal, masteranzilor de anul 2 si absolventilor unor facultati tehnice (Cibernetica, Automatica si Calculatoare, Informatica), cu solide cunostinte IT. Webinar-ul este GRATUIT in baza preinscrierii pe pe sectiunea dedicata proiectului de pe Hipo.ro.

  Pana pe 17 august 2015 oportunitatile de cariera oferite in cadrul proiectului vor fi actualizate constant pe site-ul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.