joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Care este limita la apelurile video pe WhatsApp, Skype, Facebook Messenger, Zoom și Instagram

  de Special Arad | 3 mai 2020, 6:09 PM | IT | Social Media

  0

  (foto: theandroidsoul.com)

  Cu restricții de circulație fără precedent pentru persoane și elevi care trebuie să învețe de la distanță, apelurile video și aplicațiile de conferințe sunt la mare căutare în aceste zile. De la aplicații cunoscute și de încredere, precum WhatsApp și Skype, la superstaruri nou-apărute, precum Zoom, există o mulțime de alte asemenea aplicații care pot fi folosite.

  Skype, WhatsApp, Facebook Messenger și Instagram sunt cele mai utilizate pentru apeluri de grup. Sigur că mai sunt și altele și amintim aici pe Microsoft Teams, Google Duo, Google Hangouts, Zoom sau Houseparty. Acestea pot fi folosite de pe un PC sau de pe un smartphone cu ecran mare cum sunt majoritatea telefoanelor Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Sony sau OnePlus.

  Cu toate acestea, trebuie să alegeți cu atenție și să selectați aplicația care vă folosește cel mai bine pentru scopul propus. În acest sens este posibil să ajungeți la doar una sau două dintre aceste aplicații. Trebuie cântărit bine de ce aveți nevoie, mai ales limitele pentru apelurile video de grup.

  Vom arunca o privire, prin intermediul TheAndroidSoul, asupra celor mai abordabile dintre aceste aplicații din toate punctele de vedere. Astfel puteți alege în cunoștință de cauză aplicația care vi se potrivește cel mai bine.

  Skype – După cum știm, Skype este unul dintre pionierii acestui domeniu. De la înființare în 2003, aplicația deținută de Microsoft s-a străduit să facă apelurile video cât mai mainstream, aducând permanent multe funcții utile. Aplicația este gratuită, are suport pentru apeluri de text și voce, vă permite să schimbați fișiere media, acceptă Snap Camera și pot participa până la 50 de participanți. Nu există nicio limită de timp pentru apelurile video de grup.

  Dacă doriți să facilitați participarea mai multor persoane puteți opta pentru Skype for Business, care acceptă până la 250 de persoane. Skipe este disponibil în prezent pentru dispozitive portabile cu Android și iOS.

  Cost: Gratuit; Limită apel video de grup: 50 persoane; Termen limită pentru apeluri: Niciuna.

  WhatsApp – Este una dintre principalele aplicații de mesagerie din lume. WhatsApp are o platformă bună pentru apeluri video. Din păcate, aplicația deținută de Facebook acceptă doar patru participanți simultan – un număr mic atunci când privim la ce oferă celelalte aplicații. La fel ca Skype, WhatsApp are și suport pentru apeluri vocale, este liber de utilizat și nu impune nicio limită de timp apelurilor video de grup. Din 21 aprilie 2020 WhatsApp a lansat o nouă versiune care acceptă până la 8 persoane la un singur apel video de grup. Întrucât versiunea este recentă, este posibil să nu fie actualizată pe server și să nu fie disponibilă momentan peste tot.

  Cost: Gratuit; Limită apel video de grup: 4 persoane (8 la ultima versiune); Termen limită: Niciuna.

  Facebook Messenger – În ciuda deținerii uneia dintre cele mai importante aplicații de mesagerie de pe planetă, Facebook nu scapă nicio ocazie pentru a face platforma video Messenger mai bună. Messenger este ușor de utilizat și aplicația foarte prietenoasă pe care ți-ai dori-o. Vă poate conecta până la 50 de persoane simultan, dar doar șase dintre ele apar pe ecran. Facebook Messenger are, de asemenea, jocuri, filtre distractive și efecte, care garantează sesiuni pline de distracție. Și, desigur, nu există nicio limită de timp pentru apelurile video de grup.

  Cost: Gratuit; Limită apel video de grup: 50 persoane; Termen limită pentru apeluri: Niciuna.

  Instagram – Rețeaua socială de partajare foto și video, Instagram, este și ea un instrument util pentru apeluri video. Nu are nevoie de o aplicație suplimentară, dedicată, cum ar fi Facebook – Facebook Messenger. Acest lucru face din Instagram o alternativă mai ușoară pentru compania sa mamă. Aplicația, desigur, este gratuită, oferă multe filtre live în timpul convorbirilor video, poate conecta 32 de participanți și este fără limită de timp.

  Cost: Gratuit; Limită apel video în grup: 32 persoane; Termen limită: Niciuna.

  Zoom – Platforma de apeluri video din SUA a avut o creștere spectaculoasă a numărului de utilizatori după începutul pandemiei COVID-19. Oferă servicii de video-telefonie și chat online și este utilizată pentru videoconferințe, educație la distanță, mesagerie, expediere de fișiere și relații sociale. Zoom-ul ca aplicație este mai potrivită pentru conferințe și apeluri de grup decât oricare dintre aplicațiile enumerate mai sus.

  Deși gratuită și se pot conecta 100 de persoane există totuși o limită de timp. După 40 de minute Zoom va întrerupe apelurile video. Pentru a beneficia de eliminarea limitei de 40 de minute, în contextul actual, elevii trebuie să se înscrie cu emailul școlii, iar toți cei care își creează conturi pe Zoom folosind adresa școlii vor putea organiza întâlniri din conturile lor. Aplicația Zoom este disponibilă pentru iOS și Android, dar din mai multe informații se confruntă cu probleme de confidențialitate.

  Cost: Gratuit; Limită apeluri video în grup: 100; Termen limită: 40 minute.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.