miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Caravana Metropolis a ajuns la Arad, iar arădenii au umplut până la refuz Parcul Eminescu

  de Special Arad | 8 iulie 2015, 10:53 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Caravana Metropolis a adus luna aceasta, în 6 orașe din România, un echipament audiovizual performant şi inovator, destinat proiecțiilor în aer liber, pentru a oferi publicului posibilitatea de a urmări producţii cinematografice de mare valoare, într-o atmosferă prietenoasă și ideală pentru sezonul estival.

  Ieri seară, caravana a ajuns și în orașul nostru, la inițiativa Centrului Municipal de Cultură Arad. În timp ce soarele își lăsa ultimele firișoare a razelor pe cer și se pregătea, încetul cu încetul, să meargă la culcare, peste o mie de arădeni s-au înghesuit în Parcul Eminescu să vadă o bijuterie cinematografică a anului 2014, ce a fost desemnată cu premiul Oscar: „Teoria Întregului” – o emoționantă poveste de viață, o adevărată dramă, ce a dezvăluit viața vestitului fizician Stephen Hawking.

  Pelicula descrie relația dintre Hawking (Eddie Redmayne) și soția sa, Jane (Felicity Jones). Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.

  Filmele proiectate la Caravana Metropolis continuă până în 12 iulie. în fiecare seară, începând cu ora 21:30. 

  Din selecția ediției din 2015 a Caravanei Metropolis vor mai face parte următoarele producții:

  DOUĂ ZILE, O NOAPTE (DEUX JOURS, UNE NUIT), în regia lui Luc Dardenne și Jean-Pierre Dardenne, Belgia-Franța, în competiție la Cannes 2014 și European Film Awards, nominalizat la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal – Marion Cotillard.

  SALONUL LUI JIMMY (JIMMY’S HALL), în regia lui Ken Loach, UK, Irlanda, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2014.

  OMUL PASĂRE (BIRDMAN), în regia lui Alejandro Gonzales Inarritu, USA, Laureat al 4 premii Oscar – Cel mai bun film, cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, 2 Globuri de Aur pentru Cel mai bun actor și cel mai bun scenariu.

  FORCE MAJEURE, în regia lui Ruben Ostlund, Suedia, Franța, câștigător al Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la EFA pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin.

  JOCUL CODURILOR (THE IMITATION GAME), în regia lui Morten Tyldum, UK, Nominalizat la 7 premii Oscar în 2015, câștigător al Oscarului pentru Cel mai bun scenariu adaptat, la 5 Globuri de Aur și la 9 premii BAFTA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.