vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 13 persoane care vindeau cannabis și cristal în județul Arad, conduse la DIICOT în urma perchezițiilor

  de Ioana Costaș | 26 septembrie 2023, 9:43 AM | Știri Arad | Topic special

  0

   

  Perchezițiile din această dimineață, desfășurate de DIICOT Arad și Serviciul pentru Combaterea Criminalității Organizate Arad, au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializată în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatorii din județ, de droguri de risc – cannabis – și de mare risc – cristal – precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. 13 persoane – cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani – au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT Arad.

  În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat diverse cantități de droguri, grindere și sume de bani.

  „La data de 26 septembrie 2023, polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, efectuează 13 percheziții domiciliare, în județul Arad, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional, specializat în traficul de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept. Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – septembrie 2023, în județul Arad, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional specializat în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatorii din acest județ, de droguri de risc (cannabis) și de mare risc, 3-CMC (cristal), precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad vor fi conduse, în vederea audierii, 13 persoane, despre care există date și indicii temeinice că sunt implicate în săvârșirea infracțiunilor. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT”, se arată într-un comunicat de presă.

  UPDATE1

  Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor efectuate ieri. DIICOT Arad le-a prezentat pe toate patru – astăzi – judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, iar în cazul a trei dintre cei patru instanța a admis cererea DIICOT Arad. Astfel, cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Cea de-a patra persoană a fost plasată sub măsura arestului la domiciliu, tot pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia Tribunalului Arad poate fi contestată.

   

  UPDATE2

  În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 201,94 grame de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), 110 grame de cannabis (drog de risc), 4,81 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), două cântare electronice, 3 dispozitive de mărunţire tip râşniţă, 3.102 lei şi 50 de euro.

   

  Citește și: Ziua Z: Percheziții la traficanții de droguri din Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.