duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Când vrei ca lucrurile să se îndrepte, uneori trebuie să iei problema în propriile mâini! #doityourself – o campanie Special Arad și Radio Arad

  de Raluca Medeleanu | 13 noiembrie 2018, 12:57 PM | Recomandările editorilor | Strada

  3

  De ani de zile spațiile de pe Bulevardul Revoluției nr. 84-86 sunt o adevărată rușine a Aradului, atingând apogeul atunci când cineva a considerat că e o idee genială să spargă sticla ușii spațiului care găzduia cândva o patiserie Fornetti. Mizeria asta nu a deranjat pe nimeni din autoritățiile locale și nici pe vreun proprietar, asta nici măcar după ce a izbucnit în această toamnă un incendiu. Nimeni nu a mișcat un deget.

  – „Nu putem, nu avem cum etc., etc., bla, bla, bla” –

  Sătui fiind să ne pocnească zilnic obrazul de rușine când trecem pe lângă mahalaua asta infectă centrală, ne-am hotărât ieri, la unison, să facem ceva: noi, Special Arad, împreună cu ai noștri colegi de la Radio Arad 99,1 FM. Pornind în gând cu ideea „dacă vrei ceva să se schimbe, apucă-te singur de treabă”, ne-am echipat cu toate ustensilele necesare și am pornit, azi dimineață, în jurul orei 11:00, campania #doityourself („fă-o singur”, n.red.)

  În timp ce ne-am apucat de treabă, trecătorii se uitau curioși, dar nu au simțit nevoia să întrebe ce se petrece acolo. Nici măcar doi agenți de poliție, care au trecut pe lângă noi, nu au avut timp să se oprească. I-am salutat politicoși și ne-am continuat lucrul. În timp ce Varjasi măsura unul dintre profilurile metalice, doi oameni ai străzii, estimăm să fi avut vârsta de 14-15 ani, ne-au întrebat foarte sceptici:
  „Da voi ce faceți aici?”
  „Acoperim ușa, să evităm vreun viitor incendiu”
  „Da’ nu-i adevărat, nu a fost niciun incendiu! ”
  , au încercat să ne ducă cu zăhărelul cei doi, vădit îngrijorați că le limităm accesul înăutru, însă când le-am dat detalii despre incendiul din toamnă, au zbughit-o de acolo.

  Cam 20 de minute a durat „efortul” nostru. Atât. 20 de minute ne-am luat din viață ca să astupăm o gaură rușinoasă a orașului. Am vrut să arătăm că se poate. Se poate și fără sute de studii de fezabilitate și dezbateri și ședințe. Așa cum s-ar putea repara și multe alte locuri lăsate de izbeliște în orașul ăsta care are un potențial atât de mare să fie ceva cu adevărat frumos. Doar voință și un minim de efort trebuie. E atât de simplu!

  … Când alții nu vor, #doityourself!
  semnat: Raluca Medeleanu, Tomck@t, Mihai Todoca, Kristian-Ivan Varjasi, Cristina Gheorghe și Nicoleta Pavel

  P.S. Pentru cine nu își amintește motivul pentru care spațiile de la parterul acestor clădiri din plin centrul Aradului sunt în ruină, vă împrospătăm noi memoria: Primăria Arad și Federația asociațiilor evreiești din România se tot bat în instanță pentru dreptul la proprietate asupra imobilelor.

  Citește mai mult despre acest subiect în articoul „În timp ce ei se bat în instanță, spațiile astea sunt rușinea bulevardului. Ce are de spus Primăria Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimă Special Arad, stimă Radio Arad!
   VOINȚA POLITICĂ e singurul lucru care lipsește în Arad. Adică, stăm pe un excedent (plus) pe care alții l-ar invidia în timp ce orașul se dărâmă vazând cu ochii. Doamne ferește să cadă o bucată de tencuială în capul cuiva! Ce va mai zice atunci Primăria?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.