miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Când vine curentul? Avarii pe linia de medie tensiune din zona Pecica și pe câteva linii de joasă tensiune din județul Arad

  de Adriana Barbu | 24 iunie 2024, 3:39 PM | Știri Arad

  1

  „Zeci de avarii în lucru. Se lucrează în continuare la reţelele electrice din Arad pentru ca locuitorii judeţului afectaţi pe mai departe de furtuna de sâmbătă seara să beneficieze în cele din urmă de alimentare cu curent electric”. Acesta este mesajul celor care se ocupă de rețelele de curent din județul Arad.

  Potrivit reprezentanţilor Reţele Electrice Banat, echipele societăţii „și ale contractorilor continuă să lucreze pentru remedierea avariilor produse în județul Arad de condițiile meteo severe – cod roșu de vânt puternic peste 90 km/h, grindină și descărcări electrice”.

  Avarii: 50 de incidente remediate, altele încă în lucru

  Potrivit informării primite de aici: „În ultimele ore au fost remediate aproape 50 de incidente pe liniile de medie tensiune, provocate în principal de copaci doborâți de furtună și alte corpuri străine aduse de vijelie pe liniile electrice”.

  Tot aici se arată faptul că „În data de 24 iunie, la orele 13, cele mai importante incidente sunt pe linia de media tensiune care deservește o parte din localitatea Pecica, afectând alimentarea a circa 160 de clienți. Avaria a fost provocată de un acoperiș luat de vânt și aruncat pe rețeaua electrică, iar echipele lucrează pentru reluarea alimentării în condiții de siguranță în cel mai scurt timp posibil.

  De asemenea, echipele intervin și în rețelele de joasă tensiune pentru remedierea unor deranjamente individuale și colective, în mai multe localități”.

  curent electric

  Tot fără curent? Sunaţi la 0800070444 sau 0257 929 

  Locuitorii judeţului care sunt în continuare fără curent electric pot suna la numărul de telefon pus la dispoziţie de societate pentru a semnala avaria, în condiţiile în care este posibil ca aceasta să fie pe o reţea de joasă tensiune şi să fie necunoscută celor de la Reţele Electrice Banat.

  Peste 400 de apeluri au fost date din judeţul Arad în ultima perioadă pentru a semnala faptul că a căzut alimentarea cu curent electric, dar e posibil ca unii dintre arădeni să fi apelat de mai multe ori la telefonul pus la dispoziţie de societate, dat fiind faptul că nu toate avariile au fost remediate până la această oră.

  “Regretăm neplăcerile suferite de clienți și asigurăm că tehnicienii noștri vor rămâne pe teren până la remedierea tuturor incidentelor”, ne-au mai transmis reprezentanţii societăţii.

  Pe site-ul companiei, se arată că „Pentru a semnala deranjamente în alimentarea cu energie electrică, contactează-ne la numărul TelVerde, Call Center Tehnic 24h/7 – 0800.070.444 (TelVerde, număr apelabil gratuit de pe teritoriul național), sau la numerele cu tarif normal, Arad: 0257 929″.

  Pagubele suferite de cei lăsați de furtună fără energie electrică

  Avariile provocate de furtună au lăsate sute de locuitori ai judeţului fără curent încă de sâmbătă seara, dar nu doar persoanele fizice au fost afectate de problemele cauzate de forța naturii dezlănțuite. O serie de societăţi comerciale au avut de suferit de pe urma pagubelor provocate de furtună la reţelele de medie tensiune, aşa cum a fost cazul hipermarketului Metro, semnalat de cititori.

  Aici, frigidere erau goale luni, la amiază, ca urmare a penei de curent. Se pare că produsele congelate au fost mutate în alte magazine ale rețelei, pentru a preîntâmpina alterarea lor.

  Citește și:

  Zeci de locuitori din județul Arad, în continuare fără curent electric, după furtuna de sâmbătă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.