sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Când nu ai ce face cu banii, comanzi sondaje. ADI Transport Public Arad vrea să știe, cu peste 3600 de euro, cât ești de satisfăcut

  de Mihai Todoca | 18 mai 2023, 1:59 PM | Știri Arad

  1

  Captură SEAP/tramvaie arădene

  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad, pe scurt ADI TP Arad, este o asociație foarte curioasă din fire. Și cu mână largă pe deasupra. Nu o spunem noi, o spun chiar ei prin cheltuirea a 3600 de euro (fără TVA) pentru a plăti o firmă din Timișoara să realizeze un studiu de piață. Nu, nu unele tramvaie ponosite, ruginite și vechi fac obiectul studiului, nici unele stații de tramvai fără vreun acoperiș care să protejeze cetățenii de ploaie sau căldură, nici unele aparate care pe lângă că nu dau rest, nici nu funcționează. Nu. Obiectul studiului de piață este satisfacția călătorilor.

  Dacă ar fi plecat urechea la ceea ce se scrie în ziarele locale, pe rețelele de socializare, problemele ar fi fost identificate destul de ușor. Nu demult, ploua în tramvaie, într-o altă postare pe facebook un călător a surpins „miracolul vieții” când din garniturile geamurilor răsărea mușchi… mușchi dintr-acela cum găsești pe copaci în pădure. Altă călătoare nu a putut să-și ia bilet deoarece nu funcționa aparatul, iar controlorul a zis că nu e problema lui și a dat-o jos.

  Citește și: Milioane de euro au „plouat” pe CTP Arad! Acum, călătorii sunt obligați să stea cu umbrelele în tramvai | VIDEO

  Iar astea ni le-am adus noi aminte acum, înainte să ne facem a doua cafea pe azi, că dacă ne-am pune rotițele în mișcare am găsi destul de multe.

  Descrierea achiziției de pe SEAP spune așa: „Servicii de Studiu de piață și cercetare economică, sondaje și statistici pentru determinarea Indicelui de Satisfacție a Pasagerilor asupra serviciului de transport public local efectuat de operatorul de transport Societatea “Compania de Transport Public” S.A. Arad în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local nr. 704/02.12.2019, pe aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad”

  Întrebarea noastră, și bănuim că a multor cetățeni, este : „Ce satisfacție? Se face sondajul ca să ce? Care este utilitatea lui? Indiferent de ceea ce va arăta sondajul, se vor lua măsuri?”. Noi tindem să credem că nu. Deoarece plângeri au fost, imposibil să nu fi ajuns măcar 10% din ele la urchile mai marilor.

  Până una alta, putem spune că s-a găsit o singură utilitate a sondajului: ADI TP Arad s-a „ușurat” de 3600 de euro, fără TVA. Sau, întrebăm și noi, o fi vorba despre un alt fel de sondaj, dar mascat, care în loc să cerceteze satisfacția clienților, încearcă să afle cu cine vor vota aceștia… Doar ziceam și noi.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eram in tramvaiul liniei 3 civitas,azi pe la ora 9 si cateva minute in statia I.C.Bratianu.se deschid usile,apare un tanar de vreo 27-28 ani intra in tramvai si bate cu pumnul la cabina vatmanului si striga il ameninta ca il bate data viitoare,ca e gunoi de om si apoi observand ca tramvaiul are camere video coboara si pleaca.era imbracat in solex albastru ordinarul si din cate am inteles apoi,il cheama …….,acesta a revenit din Olanda,fumand iarba(2 martori in tramvai il cunosteau pe inconstient) si au zis ca tanarul are probleme.Eu nu am putut reactiona dar fiind spuse data si ora si locul,va solicit public politia,ctp sa luati masuri!!cereti imaginile video si bagat nesmtitul la racoare putin sa se linisteasca!!Vatmanul nu a reactionat deloc,nu a deschis usa de la cabina-nimic.Nu stiu ce are cu vatmanul,poate(ma gandesc)i-a taiat calea,era sa il loveasca,nu stiu ce are acest cu vatmanul!!repet!-va rog sa luati masuri!s-au speriat batranii,copiii,femeile in tramvai de vorbele strigate de acest tanar!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.