sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Când le predai studenților ești… „minim” pe economie! Scăderi salariale în masă și disponibilizări la Universitatea Vasile Goldiș!

  de O. Peniță | 9 octombrie 2018, 1:42 PM | Culise | Recomandările editorilor

  1

  Ședință de ședință (și încă ce ședință!), ieri, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în urma cărora mulți ochi nu numai că s-au întristat foarte tare, ci unii chiar lăcrimat. Subiectul de bază? Reducerea salarială și disponibilizările.

  Universitatea, așa cum Special Arad a anunțat în urmă cu câteva luni, se confruntă cu o criză serioasă din punct de vedere financiar în acest an universitar și se pare că nici majorarea de până la 300% a taxei de școlarizare la Facultatea de Medicină nu a reușit să aducă echilibrul atât de mult dorit de conducerea instituției.

  Citește și Tensiuni la Universitatea Vasile Goldiș! Există probleme la plata salariilor, „freamătul” educațional a ajuns la vârf, iar ANAF-ul stă la „ușă”…

  Așa că noua strategie „salvatoare” a conducerii (deși noi opinăm că aceasta este o măsură neindicată, dar recunoaștem că nu suntem economiști) a fost să taie din salarii, iar asta până în „carne vie”.

  Săptămâna aceasta, la Facultatea de Științe Economice s-a instaurat „comunismul”. Glumim, desigur, însă măsura duce clar cu gândul către ideologia „toți trebuie să fie egali”. Toate cadrele, fie asistenți universitari, fie profesori universitari, s-au trezit că trebuie să semneze că sunt de acord să primească de acum încolo salariul minim pe economie. Asta înseamnă, mai exact, că toată truda și prestigiul de a fi într-un mediu academic sunt răsplătite mai puțin decât e răsplătită munca unei femei de serviciu. Iar asta nu e tot! Din câte am înțeles, „măcelul” nu se oprește la o singură facultate. Cei de la Drept și Științe Sociale vin și ei la rând, iar pe lângă această drastică scădere salarială, noul act adițional la contractul de muncă prevede și disponibilizarea angajatului în cazul în care nu reușește să-și constituie norma.

  Citește și Studenții Facultății de Medicină de la UVVG Arad sunt îngroziți și în derivă! Noua taxă de școlarizare de 23.500 de lei pe an „falimentează” părinți și copii

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.