sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Frontiera Nădlac II „pe roșu”: Coadă la camioane și aglomerație la autoturisme. Șoferii de TIR dau vina pe autoritățile maghiare

  de Ioana Costaș | 15 iunie 2024, 9:02 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Este, din nou, aglomerație la frontiera Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară. Vineri seara, coada de camioane se întindea pe câțiva kilometri, pe banda de urgență a autostrăzii A1. Oficial, aplicația Poliției de Frontieră – Trafic Online –  arăta un timp de așteptare de 150 de minute, însă șoferii de automarfare care ne-au contactat în legătură cu această problemă ne-au spus că nu s-au mai mișcat din loc de ore bune. Aceștia dau vina pe autoritățile maghiare pentru timpul mare de așteptare și acuză autoritățile din România că nu le oferă condiții.

  Stăm în coloană, pe autostradă, pe banda de urgență, că nu s-a gândit nimeni să facă un culoar separat – ca să nu blocăm banda de urgență – de câteva ore bune. În acest timp ne-am mișcat câțiva metri. De români treci repede: îți cer buletinul, CMR-ul și gata în două minute. La maghiari este o altă poveste. Te țin la control până te plictisești. Nu înțeleg de ce se comportă așa. Și asta durează de ani de zile și nimeni nu e în stare să facă nimic, nicio autoritate, nimic. Stai ore în șir pe autostradă fără o toaletă, fără un duș, nu ai o parcare în care să te retragi… Cât va mai dura până se va găsi o soluție?”, ne-a spus unul dintre șoferii de TIR care așteptau, vineri seara, în coloană, pentru a ieși din țară.

  Sâmbătă dimineața, aceeași aplicației a Poliției de Frontieră indica 60 de minute timp de așteptare pentru camioanele care ieșeau din țară, la Nădlac II, și 30 de minute la Nădlac I. Pe sensul de intrare în țară, timpul de așteptare era de 50 de minute la Nădlac II și 30 de minute la Nădlac I.

  De asemenea, de vineri a început să se aglomereze traficul și la autoturisme, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe cel de ieșire.

  Sâmbătă dimineața, la Nădlac II, pe sensul de intrare se aștepta 40 de minute pentru a ajunge la controlul de frontieră, în timp ce pe sensul de ieșire, frontiera Nădlac II „era pe roșu”, cu un timp mediu de așteptare de 60 de minute. Pe de altă parte, la celelalte puncte de trecere a frontierei – Nădlac I, Vărșand și Turnu – timpul de așteptare este de doar 10 minute.

  Citește și: Șapte cetățeni din Sri Lanka, ascunși în cutii de carton, descoperiți la frontiera Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.