Cadrele didactice susțin astăzi proba scrisă la examenul de Definitivat 2019

  de Special Arad | 24 iulie 2019, 8:14 AM | Educaţie | Topic special

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Peste 7.400 de candidaţi din toată țara susţin, miercuri, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019), care este organizată în 42 de centre de examen. Cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi pentru disciplinele limba şi literatura română şi matematică.

  Dintre cei 8.064 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi la proba scrisă de astăzi 7.482 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii, arată Mediafax.ro:

  – efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin 1 an;

  – calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;

  – media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la probele menţionate anterior.

  Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 iulie în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro, moment în care le va publica și Special Arad.

  Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 31 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 1 august, până la ora 14:00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 5 august 2019.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.