Căderea părului, o consecință și a consumului de băuturi dulci. Totuși, factorul genetic este cel mai important

Căderea părului la bărbați are legătură cu consumul de băuturi foarte dulci, dar principala cauză a căderii părului este genetică.
Pericolul de calviţie începe de la doi litri de băuturi cu zahăr pe săptămână, spun cercetătorii de la Universitatea din Beijing, care au făcut un studiu în acest sens.
Cei care depășesc această limită au un risc de patru ori mai mare să îşi piardă podoaba capilară decât cei care rezistă tentaţiilor dulci.
Tinerii care chelesc consumă săptămânal, în medie, peste patru litri de băuturi îndulcite cu zahăr – adică opt sticle de 500 de mililitri, faţă de doi litri şi jumătate cât au declarat participanţii cu păr bogat. „Este foarte posibil ca nivelul glucozei să crească, iar glucoza să nu fie disponibilă pentru rădăcina firului de păr. Riscul firului de păr de a se denatura crește. Practic, nu sunt nutrienți biodisponibili pentru rădăcina firului de păr și atunci cade„, a explicat Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist.
Savanţii chinezi care au făcut legătura dintre băuturile dulci şi calviţie au constatat că participanţii cu păr bogat, pe lângă faptul că evitau băuturile îndulcite, mâncau cereale, rădăcinoase, fructe, peşte şi fructe de mare.
Comentariile portalului
Aceasta secretară amenință și termină primari, viceprimari, consilieri locali. Jichici incompatibil, Jurca și el cu dosar penal, Salasan Cristian amenințat că dacă nu vota bugetul în 2021, era executata cumnata (...)
Voi credeti ca exista vreo deosebire intre Jotcu si Cionca?! NU, ambii sunt la fel, numai ca primul a cazut in dizgratia lui Falconetti, iar astalalt a urcat! Asa ca (...)
Metrou pe când? Având în vedere ca de la Iratos nu prea se poate ajunge în oraș la ore și intervale normale cu transport public, pe ruta de 23 (...)