Cad primari la Arad! Cinci ani de închisoare – cu executare – pentru Florin Moț, primarul Zărandului

  de Andrei George | 28 aprilie 2016, 9:52 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Florin Ion Moț, celebrul primar al Zărandului, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, dar – cel mai probabil – în următorul mandat se va afla după gratii.

  Vestea a primit-o ieri de la Judecătoria Arad. Informația vine și ea la doar trei zile după ce un alt primar arădean a fost reținut (n.r. pentru 24 de ore), primarul Nădlacului, Vasile Ciceac. Și el mai dorea un mandat, fiind și pe lista de candidați la Consiliul Județean.

  Moţ a fost trimis în judecată în luna iunie 2015, după ce o societate comercială a depus plângere împotriva sa. Moț a promis reprezentanților firmai respective mai multe terenuri în zona Zărand. După ce a primit banii, ar fi fost eliberate câteva adeverințe, dar societatea comercială nu a primit terenul, sau terenurile.

  Cazul a ajuns pe masa procurorilor,astfel că Moț se face vinovat de şase acte de înşelăciune, şase acte de uz de fals şi şase acte de abuz în serviciu.

  Florin Ion Moţ a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Oradea, pentru mită.

  Și de la aceastăsentință i se trage lui Moț. El urmează să execute cinci ani de închisoare pentru că „se dispune anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 (doi) ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 215 din 29 octombrie 2013 a Tribunalului Bihor, definitivă prin decizia penală nr. 25/A din 1 februarie 2014 a Curţii de Apel Oradea. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani închisoare. Contopeşte cele cinci pedepse principale intermediare de mai sus aplicate inculpatului, în speţă cele de 3 (trei) ani închisoare, 1 (un) an închisoare, 2 (doi) ani închisoare, 1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare şi respectiv 1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare, în pedeapsa cea mai grea aceea de 3 (trei) ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 (doi) ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare”, se arată în comunicat

  Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.