marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ca la 20 de ani… Maschio Gaspardo, două decenii de la deschiderea fabricii din Chișineu Criș

  de Lucian Dănilă | 27 februarie 2023, 5:10 PM | Știri Arad

  0

  Maschio Gaspardo, fabrica de utilaje agricole din Chișineu Criș, județul Arad, a sărbătorit zilele trecute 20 de ani de existență. Momentul a fost sărbătorit cu fast chiar în incinta fabricii, iar maestru de ceremonii a fost cunoscuta Gianina Corondan.

  Ea a asemănat creșterea fabricii pe care nu a mai vizitat-o de mai bine de un deceniu, cu creșterea unui copil care a ajuns la vârsta de 20 de ani. Iar precum tânărul de 20 de ani, frumos, plin de vitalitate și cu tot viitorul înainte, așa și fabrica condusă de Mirco Maschio și de fratele său Andrea Maschio.

  Povestea a plecat la drum în anul 2003, atunci când Egidio Maschio, tatăl lui Andrea și al lui Mirco, a avut această viziune de a deschide o fabrică la marginea orașului Chișineu Criș. Drumul a fost anevoios, pe vremea aceea România nu făcea parte din Uniunea Europeană, dar în cele din urmă ideea lui Egidio s-a dovedit a fi una foarte bună. Maschio Gaspardo a ajuns să fie lider pe piața utilajelor agricole din România și are acum un număr de peste 500 de angajați!

  Marea majoritate a angajaților au sărbătorit cei 20 de ani de existență alături de patronatul italian, Mirco și Andrea Maschio, dar și de oficialități locale și județene, precum și în fața unui număr important de clerici.

  maschio 2

  Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo SpA: „Sunt recunoscător fiecărui om din echipa Maschio Gaspardo România, partenerilor și clienților noștri, cei care au făcut posibilă această evoluție și cărora le spun mulțumesc. Deschiderea acestei fabrici a fost rezultatul unei viziuni curajoase a tatălui nostru, Egidio Maschio, care a înțeles primul resursele pe care le are județul Arad și acest oraș. România ne permite accesul spre alte piețe, în special în Estul Europei, este o țară care are o suprafață cultivată de aproximativ 15 milioane de hectare, iar noi am adus aici agricultura de precizie”.

  Andrea Maschio, președintele Maschio Holding SpA: „Viitorul nostru este cu siguranță aici. Avem o piață bună, avem un produs bun, iar calitatea este în creștere. Avem o echipă extraordinară. Împreună vom învinge”.

  Maschio Gaspardo a avut în 2021 o cifră de afaceri de 272,27 milioane de lei, un profit net de 8,86 de milioane de lei și un număr mediu de angajați de 358.

  Maschio Gaspardo România este una dintre cele trei fabrici pe care holdingul italian le are în afara Italiei. Alături de cea de la Chișineu Criș, familia Maschio a mai deschis o fabrică în China și o alta în India.

  maschio 3

  Au fost premiați dealerii Maschio Gaspardo, cei mai vechi clienți, angajații care au muncit 20 de ani în cadrul companiei, dar și fostul primar al orașului Chișineu Criș, Gheorghe Burdan, care a primit un ceas personalizat. „Mă leagă amintiri frumoase de primele zile, când regretatul Egidio Maschio a venit la Chișineu-Criș”, și-a adus aminte cel care a fost primar mai bine de 30 de ani în această localitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.