Bulci… pe butuci! Încă un festival de muzică „capitulează” în fața pandemiei

  Așa vor rămâne scena și terenul de desfășurare în acest an: complet pustii (foto: Orlando Toader / Facebook)

  Încă un festival de muzică, pentru care mulți arădeni mai aveau speranțe că va scăpa de „ghearele” pandemiei Covid-19, se anulează. „Cu părere de rău vă anunț că scena (atâtor nebunii) va rămâne goală în acest an… Ne revedem la BulciFest 2021!”, a anunțat co-organizatorul Orlando Toader.

  Chiar dacă evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în luna august, mai precis la începutul lunii, pe 7 și 8 august, semnele nu se arată prea roz nici pentru luna viitoare în ceea ce privește restricțiile cauzate de pandemie, astfel încât organizatorii festivalului de folk de la Bulci au fost nevoiți, pe ultima sută de metri, să renunțe la ediția din acest an.

  Ar fi fost cea de-a XII-a ediție și unul dintre capetele de afiș trebuia să fie Nicu Alifantis.

  În luna aprilie, co-organizatorii privați ai festivalului de la Bulci i-au solicitat președintelui Consiliului Județean Arad ca toate fondurile prevăzute de Centrul Cultural Județean Arad pentru ediția din acest an să fie dirijate spre Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a fi folosite în contextul luptei cu noul coronavirus.

  Cu resurse financiare reduse, totuși, organizatorii (și publicul fidel) au avut speranța că festivalul va putea să aibă loc, ca un fel de pauză de respiro dintre starea de alertă și presupusul al doilea val de pandemie, dar starea de alertă rămâne valabilă încă o lună și organizatorii BulciFest nu au vrut să riște să primească amenzi pentru nerespectarea regulilor de distanțare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.