joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Bulbuc contraatacă. Într-un ziar care primește 2500 de lei lunar de la o instituție subordonată, actorul încearcă să își spele imaginea

  de Alin Olteanu | 9 aprilie 2024, 11:22 AM | Dezvăluiri | Știri Arad | Topic special

  15

  (foto: Special Arad)

  Pentru ce ar avea nevoie o instituție de cultură (fie ea subordonată lui Ionel Bulbuc) să plătească publicitate în presa scrisă, online sau la TV/Radio? Nu are! Într-o societate normală, o instituție de cultură nu are de ce să încheie asemenea contracte.

  Presa trebuie să promoveze acțiunile culturale gratuit, asemenea demersuri fiind absolut obligatorii din punct de vedere al deontologiei profesionale. Dacă nu promovezi cultura și educația, atunci pentru ce mai exiști?

  Însă, ia uitați-vă la contractul de mai jos:

  BULBUC

  Altfel spus, Biblioteca Județeană A.D. Xenopol (O INSTITUȚIE DE CULTURĂ) a încheiat, în martie, un contract de publicitate cu Glasul Aradului, luându-și angajamentul să plătească 2521 de lei lunar, timp de nouă luni (22.689 în total), pentru … „productia si difuzarea de mesaje de interes public/anunturi de informare/spoturi audio si video de informare/difuzari pe portalul de știri online (www.glsa.ro) de stiri si reportaje/emisiuni/comunicate de presa a evenimentelor /activitatilor realizate/organizate/sustinute/gazduite de catre Biblioteca Judeteana «A. D. Xenopol» Arad”.

  Un asemenea contract a fost încheiat și în anul 2023.

  Bulbuc - actualitatea arad - glasul aradului - biblioteca - seap

  Fără comentarii. Deocamdată.

  Bulbuc, mai ceva ca Ceaușescu la TV, înainte de ’89

  Reacția Consiliului Județean Arad după apariția investigației Special Arad, Rețeaua Bulbuc, a fost „zero”. La fel, nici PNL Arad, prin președintele Gheorghe Falcă, nu a comentat. Nici nu ne așteptam. Suntem obișnuiți cu asemena reacție a politicienilor, sfătuiți să bage capul în pământ și să aștepte să treacă furtuna. Au ei o vorbă: „Într-o săptămână, nimeni nu mai vorbește despre ce s-a scris”…

  N-au trecut decât câteva zile de când întreg Aradul s-a șocat și a reacționat cu nenumărate comentarii cu privire la sutele de contracte de lucrări pe care instituțiile subordonate lui Ionel Bulbuc le-au dat firmelor unei familii din Arad și iată că instituția Consiliului Județean Arad, PNL Arad și, implicit, „actorul”, ies și încep să-și spele imaginea.

  În ziarul Glasul Aradului de astăzi, Bulbuc se „produce” într-un interviu absolut jenant și se laudă cu absolut orice poate (inclusiv, voalat, cu lucrările de construcții ale familiei Riviș), încercând să șteargă cu buretele ce se vorbește despre el în tot județul Arad. Nu o să înșirăm în continuare toate laudele pe care și le aduce Bulbuc lui însuși în – nu interviul – monologul pe care și l-a scris și publicat singur.

  De ce spunem singur? Pentru că refuzăm să credem că redactorul care a semnat interviul și l-a asumat nu a făcut-o forțat de „împrejurări” sau patronul site-ului. Și spunem asta fiindcă ne este tare greu să credem că autorul semnatar (angajat, de altfel, la Bibliotecă), pe care-l și cunoaștem, este atât de neprofesionist încât să nu îl întrebe pe Bulbuc ceva despre investigația Special Arad. Și, mai mult, dacă chiar nu era lăsat să ne facă reclamă, să îl întrebe pe actor ce părere are despre ancheta Parchetului și ce o să spună în fața procurorilor.

  N-a făcut-o jurnalistul… Însă, nu după mult timp, am găsit (de fapt, ne-am adus aminte) și explicația, pe care v-am și dezvăluit-o la începutul acestor rânduri. Interviul, chiar dacă apare că nu este plătit (adică nu este trecut la categoria publicitate), ar putea avea legătură cu contractul încheiat între Glasul Aradului și Biblioteca Județeană, instituție subordonată direct lui Ionel Bulbuc.

  Dumneavoastră, cititorii, ce părere aveți? Se încadrează „laudatio” adus de Ionel Bulbuc lui Ionel Bulbuc la „mesaje de interes public”?

  Pentru conformitate:

  BULBUC INTERVIU

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Adica Biblioteca plateste? Si cine ii scrie articolele ia salariu de la ei? E jurnalistul pe care il cunoasteti? Ca ar fi mai clar de ce ii da ocazia sa minta si sa comita si trafic de influenta sau unde intra si porcaria asta. Penibil la maxim.

   +37 voturi
   +1
   -1
  2. Nu vi se pare cā suntem din NOU în anii 50,când cei cu 4 clase erau fācuti conducātori de Orase si Regiuni, procurori,judecātori si securisti.Acum este un DEJA VU, cumpārātorii de Diplome sunt la Putere.PS. Cum poti sā-i spui unui CHELNER , Dl Presedinte, care în 92 avea 10 Clase…..Noaptea Mintii

   +36 voturi
   +1
   -1
  3. Justitia controlata de politicieni, pentru ca politicienii ii numesc, au creat aceasta caracatita! Va fi foarte greu sa se gaseasca profesionisti si mai presus de toate oameni de caracter si suficient de puternici care “sa ia taurul de coarne” si sa aiba, cu cine, sa lucreze! Totul se vinde si se negociaza ca pe vremea fanariotilor!

   +20 voturi
   +1
   -1
  4. Ovidiu Palcu, finul lui Falca, patronul ziarului Glasul Aradului e același cu cel acuzat în procesul pentru un prejudiciu de 4 milioane în cazul balastierei de la Horia? Și contractul cu ziarul de când e? Mai contează de fapt, toți directorii au același rol, să facă ce li se spune, sub clica CJA. Contează numai să-i cuprinzi pe toți, ca de obicei pică doar unul, praf în ochi pentru prostime și se înlocuiește repede cu alt zero slugoi, doar tot ei îi pun în funcții. Comanda e mai sus, directorii se mută de la o instituție la alta.

   +26 voturi
   +1
   -1
  5. Citez: „Suntem obișnuiți cu asemena reacție a politicienilor, sfătuiți să bage capul în pământ și să aștepte să treacă furtuna.” Păi dacă îşi bagă capul în nisip ca struţul, spatele rămâne liber iar unul cu iniţiativă iar putea face o lucrare deosebită să nu o uite toată viaţa că şi aşa se cam poartă între artiştii rataţi ! Atunci să vezi articol în Glasul Aradului !

   +14 voturi
   +1
   -1
  6. Consiliul judetean Arad are foarte bibr delimitate zonele de interes și influență.
   Unul se ocupă de sifonăriile pe institutiile de cultură, altul cu Spitalul Judetean si celelalte clinici subordonate unde bagă miliarde anual dar capace la WC – ioc, altul cu drumurile judetene, unde dacă intrebi de ce se lucrează prost, ridică din umeri.
   Jaf și tâlharie ca-n codru la banul public orchestrată de echipa mafiotului „Falconetti”.

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.