duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bugetul CJA, subiectul cel mai fierbinte de la ședința de azi, după Dora Ciunta

  de Mihai Todoca | 7 februarie 2023, 1:45 PM | Administraţie

  0

  (foto: Arhivă)

  Ședința ordinară de azi din cadrul Consiliului Județean Arad a început cu o „precizare” din partea lui Iustin Cionca, referitoare de subiectul care ține prima pagină a ziarelor arădene, precizare care apare AICI, împreună cu poziția oficială a Primăriei Arad, în care se delimitează de fosta angajată a Primăriei și că CJA-ul nu are legătură cu cele de care este acuzată Teodora Ciunta.

  Punctul fierbinte de pe ordinea de zi a fost votarea bugetului. Acesta, conform celor menționate de Răzvan Anghel, nu a avut parte de transparența necesară, în termeni legali: „Grupul USR consideră că procedurile de transparență nu au fost respectate în mod corect. Prima afișare la transparență s-a făcut în 29 (ianuarie 2023 n.red). S-a afișat la sediu fără să ne anunțe nimeni. Nici măcar noi consilierii nu am știut, nu ați anunțat nici în ședința din 9. Considerăm că votarea bugetului astăzi, expune personalul Consiliului Județean cât și bigetul județului în sine unor riscuri. Din punctul nostru de vedere acest lucru este inacceptabil, iar noi ne vom abține”.

  Răspunsul președintelui CJA a venit, considerând oarecum drastică decizia grupului USR: „Noi am avut o discuție înainte, v-am spus punctul nostru de vedere, al juridicului. Dumneavoastră vă raportați la o lege, noi la o altă lege. Am încercat să dăm un buget cât mai repede.(…) Există un termen imperativ, pe care noi trebuie să-l respectăm, altfel riscăm o amendă. Noi am respectat termenul acesta, am considerat că procedura pe care am mers esteîn condițiile cerute de lege, înțeleg punctul dumneavoastră de vedere, aveți dreptul să vă abțineți, însă aș vrea să se consemneze și punctul nostru de vedere”, a încheiat Iustin Cionca.

  Cu toate acestea, bugetul CJ-ului a trecut, însemnând o sumă de 607 milioane lei, din care o treime reprezintă fonduri europene. Din acest buget, cel mai mare procent, 60%, l-au „înghițit” investițiile în județul Arad: „Suntem la începutul unor exerciții financiare de șapte ani în care vor intra bani și din fonduri europene și din fonduri guvernamentale. Vor crește bugetul de anul acesta și partea bună e că vor merge tot spre investiții”, a conchis președintele CJA.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.