joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  București, unde ești? La Teba, la KineDok! La fel și regizorul…

  de Special Arad | 10 septembrie 2015, 9:30 PM | Film

  0

  Vineri, 11 septembrie 2015, de la ora 20, KineDok revine cu un nou documentar la fabrica Teba din Arad, producția românească „București, unde ești?” (2014) în regia lui Vlad Petri. Regizorul va fi prezent la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului.

  Filmul urmărește, în și din stradă, desfășurarea protestelor care au avut loc în Capitală în 2012 și 2013, de la primele scântei și până la finele referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, oferind o imagine atât panoramică, cât și în adâncime, la cald, a mișcărilor de stradă de atunci. Un exercițiu halucinant de democrație la 23 de ani de la Revoluția din 1989, asta surprinde Vlad Petri în ‘București, unde ești?’, un tablou ce conține nervi, absurd, umor, exercițiu cetățenesc valid și discursuri aberante deopotrivă, un melanj românesc de expresie publică și Caragiale reambalat pentru secolul XXI.

  Vlad Petri este regizor și fotograf, proiectele sale fiind centrate pe probleme sociale, politice și de activism cetățenesc. A studiat cinematografia la București (UNATC) și Berlin (Freie Universität). ‘București, unde ești?’ este primul său lung-metraj. A mai documentat multe alte evenimente, în România și nu numai, având un ochi presetat pentru combinația de tragic și farsă a spațiului public, a protestului, a circului mediatic și dialogului dintre discurs public și isterie. Dincolo de acest unghi, materialele sale, multe dintre ele disponibile pe canalul său de Youtube, reprezintă veritabile documente reprezentative ale timpului nostru, fie că surprind proteste împotriva RMGC sau a demolării Halei Matache, festivități politice sau plimbări cu autostopul prin Tajikistan.

  Intrarea la documentarul „București, unde ești?” va fi liberă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.