sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bucureștenii vor avea tramvaie fabricate la Arad. Astra Vagoane Călători a câștigat licitația

  de Special Arad | 8 septembrie 2020, 7:21 PM | Naţional | Topic special

  2

  Primăria Capitalei a informat marți, oficial, compania Astra Vagoane Călători că a câștigat licitația pentru tramvaie din București și că în scurt timp va avea loc semnarea contractului. Primele tramvaie ar fi fost deja pe fluxul de producție, dacă primarul general Gabriela Firea nu ar fi contestat la Curtea de Apel decizia CNSC, care dădea drept câștigătoare compania arădeană în defavoarea turcilor de la Durmazlar, scrie clubferoviar.ro.

  După îndelungi tergiversări, Primăria Capitalei va achiziționa 100 de tramvaie de tip ASTRA, cu un preț unitar de 8.408.822 lei fără TVA / bucată, așa cum a fost stabilit în propunerea financiară și pe baza propunerii tehnice prezentate.

  Primăria Capitalei atribuise inițial contractul pentru furnizarea celor 100 de tramvaie companiei turcești Durmazlar.

  Apoi, în luna decembrie a anului trecut, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a infirmat această atribuire, care s-a constituit într-un adevărat rechizitoriu la adresa autorității contractante – Primăria Municipiului București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa ar fi si normal,sa avem firme romanesti care sa produca vehicule folosite de autoritatile locale.Si de ce nu,chiar o firma de stat,nu privata.Costurile s-ar reduce considerabil,investitia s-ar amortiza si ar putea produce autobuze si tramvaie pentru toata tara,ca e nevoie.La fel cum s-ar putea infiinta firme de stat care sa asfalteze drumurile..ar fi atat de simplu daca nu ar fi atatea interese,atatia oameni de afaceri si coruptie ..

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.