joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Botoș a organizat o expoziție de artă în cadrul Parlamentului European, în colaborare cu UVT

  de - | 24 octombrie 2022, 7:21 PM | Comunicate contra cost

  0

  Săptămâna aceasta, în incinta Parlamentului European de la Bruxelles are loc o expoziție de artă a unor artiști plastici români. Organizatorul, europarlamentarul Vlad Marius-Botoș, a declarat „am ales să promovez cultura românească, arta plastică, mai exact. Organizarea expoziției Genealogy of Subjective Realities a fost realizată cu sprijinul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte și Design, și vor fi expuse pentru 5 zile, lucrări ale unor artiști români, ale unor tineri care merită promovați la nivel european.”

  Fiecare europarlamentar are dreptul de a organiza două astfel de expoziții în Parlamentul European și cei mai mulți aleg să promoveze diferite sectoare specifice țării lor.

  „Am ales arta și artiști din Timișoara pentru expoziția din acest an pentru că orașul de pe Bega va deține titlul de Capitală Culturală în anul 2023. Este nevoie de cât mai multă promovare la nivel european pentru ca acest proiect să fie un succes. Cred că este de datoria noastră, a tuturor, să promovăm România prin orice mijloace avem la dispoziție. Îmi pare rău că spațiul expozițional nu este mult mai mare pentru a avea mai mulți artiști expozanți, dar voi mai face și alte expoziții pentru că avem artiști români, care creează și lucrează în România, pe care merită să-i promovăm”, a mai declarat Vlad Botoș.

  1 1

  Artiștii expozanți au fost: Apor-Nimber Amburs, Andreea Bălan, Deborah Bălău, Daniel Bulimar Henciu, Oana Bulimar Henciu, Felix Cionte, Ana Maria Cozneac, Ștefan Curelici, Aneta Gaspar, Sânziana Gheorghe, Toma Libotyan, Alexandru Măciucă, Cristina Miere, Andrei Popa, Renée Renard, Mădălina Trofin, Maria Vasilica.

  La inaugurarea expoziției au participat Vlad Botoș, președinta Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European, europarlamentara Sabine Verheyen, rectorul Universității de Vest Timișoara, domnul Marilen-Gabriel Pirtea, reprezentanți ai Institutul Cultural Român la Bruxelles, precum și doamna Andreea Păstârnac, ambasador al României în Regatul Belgiei.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.