duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bonus pentru curaj și Hippocrate. Iohannis propune 500 de euro drept spor pentru medici. Este, probabil, o măsură menită să oprească demisiile

  de - | 2 aprilie 2020, 7:55 PM | Naţional

  0

  Medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus vor primi un bonus lunar de 500 de euro. Solicitarea a fost făcută către premierul Ludovic Orban de președintele Klaus Iohannis, joi, în cadrul videoconferinței în care s-a discutat situația critică de la spitalul Suceava.

  „Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții.

  Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.

  Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

  Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

  Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

  Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete.

  Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autorități centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație. ”, a spus președintele Iohannis în cadrul videoconferinței.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.