marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  FITN5: Libidoul și shopping-ul | sau instinctul animalic la superofertă | Foto + Video

  de Tomck@t | 9 mai 2017, 4:10 PM | Cultură | Topic special

  0

  Trăim într-o lume dezbrăcată de inhibiții, dar în care ne îmbrăcăm cu superoferte, cu reduceri și comisioane zero. Angoasa și plăcerea, cei doi poli ai vieții psihice, se recompun în dorință. E un joc ludic și sadic care provoacă erecție și râsete. E „Ludibrium”, cu FOCUS pe Andrea Gavriliu, regizoarea și coregrafa acestui spectacol fascinant, adus luni seara de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou (FITN).

  Suntem niște carnivori. Cel puțin la rădăcini. De milenii întregi, carnea ne hrănește, carnea ne… excită. Este un „supliment alimentar” valoros din punct de vedere nutrițional, deși sfatulmedicului.ro ne avertizează să avem mare grijă la nivelul ridicat de colesterol (48 mg.), fier (6%), tiamină (45%) și niacină (30%), în special dacă printre simptomele acute se numără mâncărimile la nivelul pielii și, aoleu, insomnia, care pot degenera în Anxietate, Tricomoniază, Chlamydia sau, Doamne ferește, chiar SIDA.

  SALE! Fertilitate la DISCOUNT! Priapism* și COSMOGONIE** la pachet! CAPS LOCK, CAPS LOCK!

  Cum mai stăm cu orgasmul?

  Ce ne mai satisface poftele carnale și visele nocturne?

  Cât la sută mai suntem vânători veritabili?

  Ne mai impresionează moartea și sângele dacă nu e Black sau Bloody Friday?

  La aceste întrebări caută un răspuns dovedit științific și etimologic spectacolul „Ludibrium”, cu un accent puternic pe o coregrafie senzual-mecanică extrem de reușită și pe un joc teatral eclectic-sarcastic excentric de… excentric (plm, n-am găsit altă rimă!), toate aceste artificii artistice purtând semnătura Andreei Gavriliu (#FOCUS – în limita stocului disponibil! 🙂 ). Mai puțin fundalul sonor lasciv-programatic, „butonat” de Mihai Dobre (din Șuie Paparude), deja pentru a treia oară în cadrul FITN5.

  ludibrium (13)

  „Un paradis consumist în care, cu cât avem mai mult, cu atât suntem mai goi”

  Spectacolul e o oglindire în cabina de probă a volumului de eseuri „Sexul și spaima” și se întemeiază pe un concept răspândit de autorul acestuia, Pascal Quignard, filolog și antropolog redutabil din lumea academică franceză, care a spus următorul lucru: „Fiecare om poartă cu el tulburarea zămislirii sale“.

  „Pe lângă mesajul senzorial al dansului, muzicii, luminii, limbajul articulat intervine la fel de puternic printr-o suită de explicații, multe dintre ele de tip „dicționar“, prin care descoperim cât de uimitoare poate fi alăturarea unor sensuri care au născut cuvinte stranii, cum ar fi LUDIBRIUM” (Raluca Naclad, consultant artistic).

  ludibrium (6)

  Actriță a Teatrului Tineretului în perioada 2007 – 2014, Andrea Gavriliu revine pe această scenă în calitate de regizor-coregraf, propunând un spectacol de teatru-dans despre vitalitate și tabuuri, ridicând cu inteligență vălul prejudecăților.

  Ca recunoaștere a valorii sale în spațiul coregrafiei, pe lângă alte distincții, a primit în 2014 Premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans (pentru spectacolul „Zic Zac”).

   

  LUDIBRIUM
  Un spectacol de Andrea Gavriliu

  Texte de Andrea Gavriliu & Daniel Chirilă (inspirate din volumul de eseuri „Sexul și spaima” de Pascal Quignard)

  Cu: Aida Avieriței, Cătălina Bălălău, Emanuel Becheru, Daniel Beșleagă, Sabina Brândușe, Nora Covali, Valentin Florea, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu
  Scenografia: Alexandru Petre & Lea Rasovszky
  Muzica originală și remixuri: Mihai Dobre
  Light design: Cristian Șimon

   

  * – stare de erecție a penisului prelungită în mod anormal, adesea dureroasă și neurmată de ejaculare.

  ** – ramură a astronomiei care se ocupă cu studiul originii și al evoluției corpurilor cerești și al sistemelor de corpuri cerești

  Ah… era să uit de piesa asta!

  #BONUS:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.