miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Boloni, dorit la UTA! Dialog savuros între fostul mare jucător, actualmente antrenor la Metz, și Ilie Dumitrescu

  de Lucian Dănilă | 1 iulie 2023, 5:33 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  Un subiect care la Arad se discută de mai bine de un an a ajuns, în sfârșit am spune, discutat și la televiziunile centrale. A făcut-o Ilie Dumitrescu, fost mare internațional român, în prezent analist la televiziunea Digisport, ar fi făcut parte din proiectul pe care doreau să-l implementeze la UTA cei patru investitori, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudy Vizental și Marius Grada.

  Ilie Dumitrescu ar fi fost pilonul principal, cu o funcție care, conform fișei postului, e echivalentă cu cea de manager general. Prieten cu Simion Apreutese, Ilie a confirmat că în cazul în care cei patru ar fi preluat clubul arădean, primul său gând s-ar fi îndreptat spre Ladislau Boloni, o informație devenită publică la Arad și în vara trecută, înainte ca Alexandru Meszar să pună capăt brusc și neelegant negocierilor.

  Acum, la un an distanță, Ilie Dumitrescu și Ladislau Boloni au discutat într-un dialog purtat la Digisport despre acel proiect care l-a avut.

  „Destinul profesional al fostului căpitan al Stelei (n.r. Ladislau Boloni) ar fi putut fi altul, dacă Ilie Dumitrescu și Simion Apreutese ar fi preluat UTA. La un an de la negocierile pe care Ilie Dumitrescu și Simion Apreutese le-au avut pentru preluarea fostei campioane a provinciei, ”Mister” și-a făcut public planul prin care UTA ar fi putut deveni una dintre marile forțe ale Ligii 1.

  Într-un dialog la TV, Dumitrescu i-a transmis lui Boloni că ar fi fost alesul lui pentru proiectul de la Arad. Între cei vizați de ”Mister” s-au aflat și Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu. Iată mai jos dialogul purtat la Digi Sport de cei doi foști mari jucători ai Stelei și ai naționalei”, scrie iamsport.ro.

  Dialogul purtat de Ilie Dumitrescu și Ladislau Boloni:

  Ilie Dumitrescu: ”M-am bucurat foarte mult pentru rezultatul de la Metz. Chiar dacă vă surprinde, la un moment dat, eu cu prietenul meu Simion Apreutese am cochetat să luăm UTA. Îmi doream foarte mult un proiect pe trei ani cu dumneavoastră ca antrenor. Veneam la dumneavoastră. M-a întrebat pe cine am pe listă și am spus că vreau să mergem în Franța să îl luăm pe Loți”

  Ladislau Boloni: ”Aradul merită să fie. Crezi că mai ai timp să faci proiecte așa lungi, pe trei-patru ani?”

  Ilie Dumitrescu: ”Eu provin din fotbal, altceva nu am făcut, așa că știu că nu poți construi ceva stabil, sănătos și să faci performanță în șase sau opt luni”.

  Ladislau Boloni: ”Asta înțeleg, dar șeful tău înțelege treaba asta?”

  Ilie Dumitrescu: ”Păi asta a fost prima condiție. Nu e șef, e un partener. El a înțeles. El stă plecat 300 de zile pe an, eu nu puteam să stau tot timpul la Arad, așa că am stabilit că trebuie să luăm pe cineva care să organizeze totul, de la academie până la prima echipă, și în trei ani să avem rezultate”.

  Ladislau Boloni: ”Ilie, eu sunt de acord cu treaba asta, dar nici cel care organizează treaba asta nu-i are în buzunar pe oamenii respectivi. Ai nevoie de oameni care cunosc despre academii. Academiile… Nu copiii sunt problemele. Am fost eu rău înțeles, poate că mă exprim eu rău și am fost înțeles greșit. Noi talente avem, dar să muncim cu talente nu știm”.

  Ilie Dumitrescu: ”Este o problemă cu instruirea lor”.

  Ladislau Boloni: ”Nu cu instruirea lor, cu instruirea instruitorilor lor”.

  Ilie Dumitrescu: ”Nu avem personal calificat, corect”.

  Ladislau Boloni: ”Cine și cum antrenează acești băieți, care trebuie să ajungă la nivel internațional”.

  Nancy, România, Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al Ittihad, Antwerp, Gent, Panathinaikos și Metz sunt echipe din cariera de antrenor a lui Ladislau Boloni, scrie iamsport.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.