sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bilanțul anului 2016 și planurile de viitor ale CCIA Arad

  de Special Arad | 14 decembrie 2016, 2:04 PM | Știri Arad

  0

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că încheie un an bun: a crescut numărul membrilor Camerei, unele dintre târgurile organizate au atins un maxim istoric de vizitatori și s-au dezvoltat relațiile internaționale ale CCIA Arad. De asemenea, a fost anul în care s-a lansat Monografia Camerei, la 25 de ani de la reînființare.

  Am pus accentul pe consolidarea proiectelor în derulare, în anul 2016, dar în paralel am inițiat și altele noi. Ne dorim în continuare să creștem pe segmentul organizării târgurilor, deși este evident că se produceo mutație dinspre show-room spre marketing direct, iar asta produce consecințe și în activitatea noastră. Suntem concurați nu numai de depozite, de marile magazine de bricolaj, ci și de agenții de vânzări. Din discuțiile cu partenerii noștri de la Centrex, este un fenomen care se manifestă în toată Europa Centrală și de Est, nu doar la noi, și care ne provoacă să fim mai creativi și mai insistenți în concretizarea proiectelor noastre”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

  Târgul Agromalim a fost cel mai important eveniment organizat anul acesta de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Numărul vizitatorilor a depășit 15.999, iar încasările realizate au depășit estimările.

  CCIA Arad a organizat 18 cursuri autorizate, opt seminarii în diverse sectoare de activitate, nouă târguri cu peste 600 de firme participante, din România și străinătate, iar evenimentele au atras peste 35.000 de vizitatori. Alte 28 de evenimente private și expoziții s-au desfășurat la Expo Arad.

  Anul acesta, Topul firmelor a marcat un deceniu de la aderarea României la Uniunea Europeană și a reunit peste 500 de participanți.

  Parteneriatele internaționale s-au dezvoltat prin contacte cu Ambasada României în Ungaria, Ambasada Republicii Cehe în România, Ambasada României în Cuba, Consulatul onorific al Spaniei Timișoara, Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Ambasada Austriei în România.

  Pentru anul viitor, Gheorghe Seculici a afirmat că CCIA Arad planifică pentru anumite târguri parteneriate cu Romexpo, cu scopul de a duce târgurile respective la o importanță de nivel regional. De asemenea, Camera intenționează să organizeze și târguri noi, dintre care un târg de Automotive și un târg IT.

  Pentru anul 2017, ne propunem organizarea unor evenimente noi, în premieră arădeană. Am inițiat contactele necesare, în acest sens, și am încredere că vom putea crește gama evenimentelor de calitate de la Expo Arad. Pe segmentul relației cu mediul de afaceri, îmi doresc să intensificăm activitățile de informare, seminariile, conferințele, să continuăm să aducem la Arad specialiști de la nivel național și din străinătate, pentru a informa investitorii despre noile tendințe în afaceri, oportunități și riscuri”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.