vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Seculici: „În județul Arad sunt aprox. 38.000 de firme”

  de Special Arad | 28 mai 2024, 4:19 PM | Administraţie

  1

  Comunicat CCIA. În județul Arad, la fiecare 11 arădeni există câte o firmă privată. Asta înseamnă că, din punct de vedere al mediului de afaceri, Aradul este unul dintre cele mai active județe din România, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură din Arad, arhitect Gheorghe Seculici.

   

  Numărul firmelor înregistrate în județ este de 37.393 societăți comerciale. Conform topului firmelor, 32,4% activează în domeniul serviciilor, 27,8% în comerț, 18,7% în industrie, 7,6% în construcții, 6% în agricultură, 4% în turism și 3% în cercetare.

   

  Având în vedere această statistică, nu este întâmplător faptul că la nivelul județului procentul șomajului este sub 1%, susține arh. Gheorghe Seculici. Iar companiile continuă să prospecteze piața arădeană în căutare de noi oportunități de afaceri. Pentru satisfacerea nevoii de forță de muncă mai multe companii multinaționale care intermediază aducerea de angajați din străinătate sunt prezente în județul Arad. Printre ele sunt și lideri europeni în acest domeniu, ceea ce confirmă potențialul județului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. arh. Ciugulici vine cu stiri sterile si eternul limbaj de lemn
   CCIA nu a adus in ultimii 10 ani NICIUN INVESTITOR serios de categorie premium
   tinerii fug de Arad mancand pamantul, in coditiile in care oferta de munca este extrem de limitata si foarte prost platita

   +19 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.