Bicentenarul teologiei arădene: Conferința profesorilor de religie ortodoxă din Arad

  de Special Arad | 23 martie 2022, 3:38 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Municipiului Arad a găzduit, la începutul săptămânii, conferința profesorilor de religie ortodoxă din județul Arad, sub genericul: File din trecutul cultural al Aradului: Institutul și Academia Teologică.

  Evenimentul a fost inițiat și organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad și integrat în programul aniversar dedicat bicentenarului.

  Au participat Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului; Preasfințitul Părinte dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad; Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad; prof. Daniela Buzatu, Inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Între participanți s-au numărat profesorii de religie ortodoxă din județul Arad și numeroși elevi.

  Au fost prezentate patru comunicări științifice pregătite de profesorii: drd. Flavius Lazăr, (Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, dr. Veniamin Geoldeș, (Liceul Tehnologic „Ștefan Hell” din Sântana); drd. Paul Krizner, (Școala Gimnazială din Grăniceri) și Arhid. Alexandru Tiulea, (Liceul Național de Informatică din Arad).

  Evenimentul a inclus un recital musical în interpretarea formațiilor corale de copii, de la școlile din județ: Corul Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, dirijor: prof. Magdalena Lödi; Corul de copii „Românașii”, Școli din Municipiul Arad, dirijor: prof. Marius Lăscoiu-Martin; Corul de copii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Școala Gimnazială din Sânpetru German, dirijor: prof. Eugenia Blidar; Corul de copii „Acoperământul Maicii Domnului”, Școlile din Galșa, Șiria și Pâncota, dirijor: prof. Radu Tămaș. Între aceste momente corale au fost prezentate câteva poezii.

  Cei prezenți s-au bucurat de o inedită expoziție de portrete în creion, sub genericul: „Profesorii Institutului și ai Academiei Teologice”. Acestea au fost realizate de către elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, sub îndrumarea profesorilor Corina Teuca și Dan Boar, precum și de către elevi ai Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad, coordonați de profesor Viorica Șandor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.