Biblioteca vă invită la o „degustare” a cuvintelor limbii românești

  de Special Arad | 28 august 2020, 6:34 PM | Cultură

  0

  Comunicat. Din anul 2013, 31 August, Limba română are o zi numai a ei. Spre deosebire de alte atâtea zile care sărbătoresc animale, obiecte, sentimente, ziua limbii unei țări, este pe deplin justificat a fi sărbătorită, ca parte din patrimoniul unei nații.
  Limba română, frumoasa noastră limbă, este „capitalul” în care a investit, de la nașterea ei, atât geniul popular românesc, cel al vechilor cronicari, cât și cel al creatorilor, mlădiatorilor moderni de limbă, scriitori, oameni de cultură și de artă, ca să o avem azi, în toată bogăția, forma şi valoarea ei expresivă.

  În general scriitorii se simt conforatabil, acasă, în limba nașterii lor. Dacă poetul care și-a declarat iubirea necondiționată și totală față de limba grăirilor lui, Nichita Stănescu, a comparat-o, extrem de simplu și de frumos, cu o zi de duminică, haideți să ne îmbrăcăm sufletul în cea mai de sărbătoare haină și să ne încoronăm Limba Română, Regină.

  „Vă invităm, deci, luni, 31 August 2020, la ora 16.00, în curtea Bibliotecii Județene, să bem din vinul aromat al cuvintelor limbii românești și în cinstea lor. La ani veșnici, Limbă Română!”, transmite Lucia Bibarț, responsabilul PR al Bibliotecii Județene A.D.Xenopol.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.