vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bibarț, la rectificarea bugetară: „Fac apel cluburilor sportive, pe lângă că primesc bani de la Primărie, să nu rămână datoare către Primărie!”

  de Raluca Medeleanu | 27 iulie 2022, 8:28 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Ședința de Consiliu Local Municipal de miercuri, 27 iulie, a adus în atenția consilierilor un proiect de hotărâre foarte important, anume rectificarea bugetară, prin care municipalitatea a putut redistribui banii din bugetul local diferitelor instituții, după jumătate de an de la votarea bugetului general de venituri și cheltuieli, aprobat în februarie. Printre modificările aduse bugetului, a fost aprobată, printr-un amendament, și alocarea a încă 3 milioane de lei în domeniul sportiv.

  Bibarț a ținut însă să explice că această alocare se face cu mare dificultate, în așteptarea unor mari cheltuieli care vor împovăra bugetul la iarnă și a ținut să „urecheze” cluburile sportive pentru datoriile neachitate pe care le au față de Primărie.

  Fără să nominalizeze, putem concluziona că mustrarea a fost îndreptată mai ales către UTA, a cărei situație financiară și administrare e subiectul „fierbinte” al ziarelor (chiar și naționale) în aceste zile.

  „Anul trecut și anul acesta, din punct de vedere al veniturilor, Primăria are aceleași venituri, că nu au crescut taxele și impozitele, în schimb cheltuielile în acest an au crescut destul de mult, după cum știți, și la gaz, și la curent, și lucrările, asfaltul și toate. Alocarea pe sport de anul trecut este un pic mai mică decât alocarea pe sport la începutul anului pentru acest an. Toate ramurile sportive, ceea ce au luat anul trecut în două sesiuni cumulat, au solicitat și au primit anul acesta în prima sesiune, ba chiar puțin mai mult. Acesta a fost motivul pentru care în prima proiecție bugetară pe care v-am prezentat-o nu am mai prins a doua sesiune, repet, pentru că toate ramurile sportive au luat cel puțin suma de anul trecut pe care au luat-o în două tranșe, din prima tranșă. Noi trebuie să fim foarte atenți cu cheltuielile bugetare pentru că la iarnă va veni din nou problema CET-urilor, gaz, energia electrică la tramvaie. Ăsta e motivul pentru care am fost prudent. Am văzut dorința tuturor, motiv pentru care nu m-am opus să căutăm soluții de unde mai putem aloca mici sume și pentru sport. Dau un exemplu, cât se poate de pertinent, baschetul este și în competiții internaționale, am discutat și cu ei înainte și aveau nevoie și acolo de bani. Același lucru l-am spus și lor: hai să vedem dacă avem de unde și cum putem. Am mai avut discuții cu sponsori privați, pentru mai multe sporturi, poate, poate reușim să găsim finanțări. Aș mai face un singur apel, fără să nominalizez, către toate cluburile care beneficiază de bani publici: să aibă totuși și efortul să și plătească datoriile către Primărie! Utilizează baze sportive, utilizează alte structuri ale Primăriei, au contracte cu Primăria, și îi rog, ca un bun parteneriat, pe lângă faptul că primesc bani de la Primărie, să nu rămână datori către Primărie! Și aș mai face un apel public: să nu se politizeze subiectul «sport» și acolo unde sunt tensiuni, să se așeze la masa dialogului, să le discute și nu prin declarații de presă sau alte motive, iar dumneavoastră vă mulțumesc pentru efortul făcut, pentru votul dat!”, le-a spus primarul Bibarț consilierilor, după ce a fost supus la vot și aprobat în unanimitate proiectul de rectificare bugetară.

  În ceea ce privește suma primită până acum prin finanțare nerambursabilă de la CMCA, amintim că din cei 4.871.000 lei solicitați de Asociația Fotbal Club UTA Arad, CMCA a aprobat alocarea 4.000.000 lei în prima sesiune de finanțare din 2022. Vezi AICI tabelul cu toate finanțările nerambursabile aprobate de CMCA în prima sesiune.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.