Bibarț, despre demontarea aparatelor de aer condiționat de pe clădirile istorice: Cine nu va înțelege cu vorba bună, va primi amendă

  de Raluca Medeleanu | 23 octombrie 2020, 12:40 PM | Administraţie | Topic special

  3

  Consilierii locali au votat în unanimitate noul regulament de amplasare a aparatelor de aer condiționat pe fațadele clădirilor din zona istorică și protejată a municipiului Arad, astfel proprietarii care se află în această situație vor primi în curând notificări pentru a trece la treabă și a le demonta.

  Potrivit regulamentului, aparatele sunt interzise doar pe partea stradală a fațadelor imobilelor istorice, în schimb permite montarea acestora pe laturile dinspre curțile interioare.

  Proprietarii vor avea la dispoziție maxim 3 luni pentru a demonta aparatele AC și vor avea apoi obligația să și readucă în starea inițială suprafața pe care au fost montate aceste aparate (să astupe găurile, să refacă tencuiala și vopseaua etc.). În primă fază, Primăria va emite notificări, iar ca ultimă măsură chiar și amenzi, însă acestea vor fi emise nominal, fiecărui proprietar în parte, nu asociațiilor de proprietari.

  „Cel mai strigător la Cer este că s-a început refacerea fațadelor, iar la final unii nu vor să înțeleagă și reamplasează cutiile. Deci prima bătălie, prima etapă, va fi cu cei care la o clădire istorică frumos renovată reamplasează câteva aparate de aer condiționat, ceea ce nu este deloc normal. Și, treptat, se vor demonta aparatele de climă și oamenii își vor reface fațadele și astfel vom avea un oraș mai frumos. Vor fi notificări, nu suntem dușmanii cuiva, aceste acte normative le avem pentru cei care efectiv nu vor să înțeleagă. Veți vedea și dumneavoastră că la un condominiu cu mai multe apartamente, marea majoritate înțelege și poate că unul sau doi se fac că nu pricep. În acel caz, nu din prima cu amenda, ci prima dată cu notificarea, cu vorba bună și dacă nu se pricepe, se va trece și la măsurile coercitive, din respect pentru cei care respectă”, a spus Călin Bibarț.

  Amenzile sunt cuprinse între 1000 și 2000 lei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.