UTA, somată de Liga Profesionistă să repare suprafața de joc de pe Arena „Francisc Neuman”

  de Lucian Dănilă | 30 December 2022, 4:08 PM | Sport | Topic special

  3

  Aradul s-a făcut de râs la ultimele două meciuri pe care UTA le-a disputat pe teren propriu în compania celor de la Sepsi și de la Rapid. Imaginile cu noroiul de pe arena „Francisc Neuman” au umplut rețelele de socializare, dar au reprezentat un prejudiciu de imagine și pe canalele de televiziune care au transmis cele două meciuri.

  Deși se discută de mult timp despre calitatea execrabilă a gazonului de pe arena arădeană, iar acest lucru se întâmplă chiar de la inaugurarea acesteia în toamna anului 2020, nimeni nu a făcut nimic pentru a schimba lucrurile.

  Aradul s-a făcut de râs nu doar la cele două meciuri, ci și la jocurile pe care echipa națională a României Under 20 le-a disputat pe arena „Francisc Neuman” în compania selecționatelor similare ale Italiei și Poloniei.

  Acum, în prag de an nou, clubul UTA a primit o somație din partea Ligii Profesioniste de Fotbal prin care este somată să îmbunătățească suprafața de joc pentru meciurile din partea a doua a campionatului, meciuri care vor începe la finele lunii ianuarie.

  O sesizare cu privire la starea terenului de joc a fost recepționată de LPF din partea deținătorului de drepturi media, aspectul estetic oferit de gazon fiind unul dintre criteriile principale în transmisiunile TV ale meciurilor din Superligă, situația constatată la acest emci aducând reale prejudicii de imagine atât LPF cât și deținătorilor de drepturi media.

  Pentru protejarea integrității fizice a jucătorilor dar și a imaginii competiției arătăm că nu putem accepta ca meciurile din Superligă să fie disputate în condiții nesatisfăcătoare și sub standardele moderne minime în ce privește calitatea suprafeței de joc”, se arată în scrisoarea LPF.

  Vă prezentăm mai jos scrisoarea trimisă de cei de la LPF spre clubul UTA:

  lpf 0 1

  lpf

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ma bucur nespus ca s-a sesizat LPF si posturile TV.Macar sa fie in stare Administratia Locala , RECONS-ul si MESZAR sa sa remedieze situatia cu inlocuirea gazonului, cu unul de calitate, sa refaca drenajele si sistemele de ventilatie, chiar daca vom juca meciurile pe un alt stadion din tara , pmologat.Asa nu se mai putea !

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.