Concursul Internațional „George Enescu” – rampa de lansare a viitoarelor generații de aur ale muzicii clasice universale

  de Special Arad | 2 septembrie 2014, 3:03 PM | Cultură | Music

  0

  Ediția anului acesta a Concursului Internațional „George Enescu” va avea loc între 6 și 27 septembrie, la Ateneul Român și la Universitatea de Muzică din București, aducând în capitală 240 de tineri artiști din 36 de țări, în 40 de recitaluri și concerte.

  Construit ca o prelungire firească a Festivalului „George Enescu”, cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România și un adevărat brand cultural al țării, Concursul Internațional „George Enescu” readuce în spațiul public valorile în care credea însuși George Enescu, singurul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal: generozitatea, creativitatea și originalitatea.

  La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieții pe tinerii muzicieni – ca director onorific al Asociației Muzicale Române, compozitorul român a făcut donații substanțiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar în anul 1912 a susținut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înființa și acorda un premiu național de compoziție –, Concursul Enescu descoperă, susține și promovează tinerele talente din întreaga lume, viitoarele generații de aur ale muzicii clasice universale.

  Sursa: societatesicultura.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.