Bebelușii de la Matern se bucură de un aparat de ultimă generație de peste 16.000 RON

  de Raluca Medeleanu | 19 ianuarie 2017, 11:00 AM | Știri Arad | Topic special | Video

  0

  Cadrele medicale de la Spitalul Matern au primit-o în vizită astăzi pe Mădălina Cimpoieș, una dintre membrele fondatoare ale Asociației Umanitare Dalia, care a adus Secției de nou-născuți un cadou extrem de util: un pulsoximetru de ultimă generație. 

  Aparatul a fost achiziționat prin strângere de fonduri de la membrii asociației și a fost adus de la București, prețul acestuia fiind de 16.314 lei, adică în jur de 3600 de euro.  Doamna doctor Maria Filimon împreună cu asistentele au inaugurat aparatul pentru unul dintre copilași și ne-a explicat cum anume funcționează. Mai exact este vorba de un aparat de monitorizare a concentrației de oxigen din organism care măsoară acest lucru folosindu-se de senzori. De asemenea, înregistrează și frecvența cardiacă. Se folosește în cazul nou-născuților cu probleme de sănătate.

  Am întrebat-o pe dr. Filimon, de curiozitate, despre cazurile de nașteri a tripleților și a gemenilor în județul Arad, iar aceasta ne-a spus că tripleții sunt într-adevăr rari, ultima naștere de acest fel fiind înregistrată în județ în urmă cu 4 ani. Gemenii însă nu sunt cazuri atât de izolate, luna aceasta fiind deja trei nașteri de gemeni în Arad, dintre care prima s-a petrecut chiar în prima zi a noului an 2017.

  În ceea ce privește pulsoximetrul primit donație, acesta se va dovedi extrem de util fie că va fi vorba de copii născuți la termen sau prematur.

  Asociația care a făcut posibilă această donație este deja activă de 3 ani în județul Arad, ajutând multe cazuri de copii aflați în situații critice și își poartă numele de „Dalia” după fetița Mădălinei Cimpoieș, care s-a născut și ea prematur, însă spre deosebire de alte cazuri a avut norocul să fie extrem de sănătoasă.

  IMG_7945

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.