vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bătrânul care și-a înjunghiat colegul de cameră, la Centrul de Vârstnici de pe Calea Bodrogului, încarcerat la Penitenciarul Arad

  de Ioana Costaș | 7 martie 2024, 2:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Penitenciarul Arad

  Bătrânul care și-a înjunghiat de mai multe ori colegul de cameră de la Centrul de Vârstnici de pe Calea Bodrogului, în 22 septembrie 2023, a ajuns la închisoare după ce polițiștii au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Arad pe numele său.

  „La data de 7 martie, polițiștii arădeni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Arad pe numele unui bărbat de 65 de ani, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad”, a transmis IPJ Arad.

  Bărbatul în vârstă de 65 de ani și-a înjunghiat cu un cuțit colegul de cameră, un bărbat în vârstă de 71 de ani, în zona feței, gâtului și toracelui, fiind condamnat în luna februarie a acestui an la 7 ani de închisoare pentru fapta sa.

  În 16 octombrie 2023, victima a decedat, în urma întocmirii raportului medico-legal emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, constatându-se că decesul victimei „s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, survenită ca urmare a unui traumatism toracic cu plagă penetrantă cu interesare pleuro-pulmonară, hemopneumotorax posttraumatic (operat) complicat în evoluţie cu bronhopneumonie, în legătură cu leziunile traumatice care au putut fi produse la data de 22.09.2023, prin loviri repetate cu un corp tăietor-înţepător”.

  Între cei doi bătrâni a existat o situație conflictuală încă din prima zi în care au împărțit aceeași cameră, care a escaladat în 22 septembrie 2023 – cei doi jignindu-se și înjurându-se reciproc. Atunci, bărbatul de 65 de ani, care se deplasa cu un cadru metalic din cauza unei intervenții chirurgicale pe care o avusese la picior, a luat un cuțit din sertarul noptierei aflate lângă pat și s-a îndreptat spre colegul său care stătea într-un fotoliu, cu spatele la agresor, uitându-se la televizor.

  Când a ajuns lângă colegul său de cameră, bărbatul de 65 de ani l-a înjunghiat de patru ori cu cuțitul în zona feței, a gâtului și toracelui. După comiterea faptei, agresorul s-a așezat pe pat, iar cuțitul l-a pus înapoi în sertar.

  Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Arad, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar agresorul a fost internat la Secţia de Psihiatrie.

  Bărbatul de 65 de ani a recunoscut în fața instanței săvârşirea faptei.

  Citește și: La o lună după ce a fost înjunghiat de un coleg, după o ceartă, într-un cămin din Arad, un bătrân a decedat. Procurorii încearcă să stabilească cauzele tragediei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.